maanantai 8. kesäkuuta 2020

The Beyond(1981)

Alkuperäinen nimi:  E tu nel terrore! L’Aldila

Ohjaaja: Lucio Fulci

Käsikirjoitus: Lucio Fulci, Dardano Sacchetti & Giorgio Mariuzzo

Pääosissa: Catriona MacColl, David Warbeck, Cinzia Monreale,  Al Cliver, Lucio Fulci


Jälleen kerran zombeilua ala Fulci pukkaa Kulinaristin saitille.  Sitten  asiaan:

Louisiana 1927:  Paikallisessa hotellissa sattuu ja tapahtuu, kun joukko miehiä pieksee ketjuilla miehen joka on avannut portin   Helvettiin. Lopulta portin avannut mies pääsee roikkumaan ristille hotellin  seinälle.

54 vuotta myöhemmin eräs Liza (Catriona  MacColl) perii edellämainitun hotellin ja aloitta sen kunnostamisen. Pian kuitenkin alkaa sattumaan erinäisiä onnetumuksia hotellia rempatessa ja pian ovat zombit taas irti ja gorefestarit pystyssä.

Vaikka goreilua onkin taas luvassa, kertaa zombiet eivät vastaa siitä, vaan The Beyondin zombiet sen sijaan  ” kadottavat” uhrinsa  tuonpuoleisen, mutta peruszombien tavoin nämäkin ovat tuoreita kalmoja  ja pysähtyvät saadessaan napin otsaan.

Gorepuolella Fulci tarjoilee meille tällä kertaa mm faceliftauksen tekeviä hämähäkkejä ja Suspiriasta tutun kuolema opaskoiran hampaissa-skenaarion.

The Beyond on jälleen kerran taattua Fulcia alusta loppuun, jossa on parhaiden Fulci-elokuvien tapaan kuumottava tunnelmaa, zombeja, runsaasti goreilua ja Fabio Frizzin tunnelmallista musisointia.

Arvosana⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti