keskiviikko 17. kesäkuuta 2020

Birds of Prey(2020)


Tunnetaan myös nimellä: Birds of Prey (and the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn

Ohjaaja: Cathy Yan

Käsikirjoitus: Christina Hodson

Pääosissa: Margot Robbie, Ewan McGregor, Mary Elizabeth Winstead, Rosie Perez, Jurnee Smollet-Bell,Chris Messina, Ali Wong,  Ella Jay Basco


Vaikka pidänkin  miljoonien muiden tapaan sarjakuvaleffoista, jotka ovat olleet jo pidemmän aikaan yleisö ja kassamenestyksiä, niin silti pyrin välttämään  niiden arvostelemista, koska kaikki tietävät ne ja niiden tarinat ja hahmot ovat tuttuja, joten tässä tapauksssa Birds of Prey on harvinainen poikkeus, koska pidän erityisen paljon DC-kustantamon sarjiksista, vaikka DC onkin pistänyt oman Cinematic Universuminsa vasta 7 vuotta sitten tulille Teräsmies reeboottauksella Man of Steelillä(2013) ja nyt arvostelussa oleva Birds of Prey on DC Exteneded Universen  8.elokuva, joka on myös siitäkin merkittävä teos, että se on 1. tänä vuonna julkaistuista elokuvista jotka olen nähnyt.

Jaarittelu sikseen ja nyt asiaan:  4 vuotta Sucide Squadin  tapahtumien jälkeen Harley Quinn ( Margot Robbie) on eronnut Jokerista ja yrittää opetella pärjäämään sinkkuna. Ensitöikseen Harley räjäyttää Ace Chemicalsin tehtaan (tuttu  1989 Batman-leffasta)  muuttaa asumaan Taiwanilaisen ravintolan yläkerrassa sijaitsevan  yksiöön  ja adoptoi Täplähyeenan.

Sitten tahtomattaan Harley sekaantuu  Black Maskin  ( Ewan McGregor) hämärään timanttijuttuun ja pian Harley onkin napit vastakkain Black Maskin ja Victor Zsaszin (Chris Messina) kanssa, mutta onneksi  timanttijuttuun ovat sekaantuneet myös tahtomattaan sekä tarkoituksella   taskuvaras Cassandra Cain( Ella Jay Basco)  poliisi Renee Montoya(Rosie Perez) mafiosoja varsijousella listivä Huntress(Mary Elizabeth Winstead) ja Black Maskin  yökerholaulaja/kuski Black Canary ( Jurnee Smollett-Bell)

4 vuotta sitten ilmestynyt Suicide  Squad jakoi ristiriitaisia mielipiteitä yleisön ja kriitikoiden keskuudessa, lähinnä  Jared Leton 7minuutin Jokeri-roolin takia ja  myöskin DC-filmiksi yllättävän paljon söpöstelyä ja hassuttelua sisältävän käsikirjoituksen takia, sillä yleensä DC-sarjikset ovat synkkiä.

Onneksi asia korjaantui Birds of Preyn myötä, joka on DCE:uun ensimmäinen R- leimattu  (Suomessa K16) leffa, elikkä veri ja F-sanat lentelevät oikein urakalla  ja tältä olisi pitänyt Suicide Squadin näyttää, mutta eiköhän senkin mahdollisesti korjaannu, kun  ensi vuoden Elookuun 6.päivänä näemme James Gunnin ohjaaman ja käsikirjoittaman Suicide Squad reeboottauksen, jossa Margot Robbie uusii roolinsa 3.kerran, joten pidetään peukut pystyssä, että  se jatkaa Birds of Preyn   tyylisellä ronskilla linjalla.


Margot Robbie vetää jälleen kerran  erihyvän roolin Harley Quinnin roolissa ja pääsi tällä kertaa revittelemään roolissaan entisistä  paremmin ja  hauskemmin  ja myös Ewan McGregor veti myöskin hyvää settiä Black Maskin roolissa, vaikka vähän kyrsikin, että Black Mask ja Victor Zsasz oli muutettu kylmäverisistä rikollisista  sateenkaaripariksi.

Minulla  ei ole mitään LGBT- porukkaa vastaan, mutta joku raja on vedettävä sille, että käsikirjoittajat  menevät omiin nimiin muuttelemaan  hienoja  ja kiinnostavia pahishahmoja. Siitä huolimatta McGregor tarjosi leffan hauskimmat hetket Robbien pelleilyn lisäksi.

Joka tapauksessa Birds of Prey on toistaiseksi tämän vuoden paras elokuva, mutta se titteli saatta vaihtua, kunhan Christopher Nolanin paljon ennakkoon hypetetty Tenent rantautuu maamme leffateattereihin.

Arvosana⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti