keskiviikko 17. kesäkuuta 2020

Mandy(2018)

Ohjaaja: Panos Cosmatos

Käsikirjoitus: Panos Cosmatos & Aaron Stewart-Ahn

Pääosissa: Nicolas Cage, Linus Roache, Bill Duke, Andrea Risenborough, Ned Dennehy, Richard Brake, Hayley Saywel, Olwen Fouere

Nyt arvostelussa yksi viime vuosikymmenen hämmentävimpiä leffoja, jota tähdittää viime vuosina ns ” Cageplaatiota” suoraan kotiteatterireihin tehnyt Nicolas Cage ja ohjauksesta ja käsikirjoituksesta vastaa Stallonen legendaariset kasarimätöt Rambo 2:sen ja Cobran ohjanneen George P Cosmatosin poika Panos elikkä ainekset laatuleffaan ovat kasassa  tai sitten ei, mutta te rakkaat lukijat saatte päättää asiasta tämän arvostelun pohjalta.


Nyt itse asiaan: Eletään vuotta 1983 ja  Cagen esittämä sankari Red Miller  asuu korvessa tyttöystävänsä Mandy ( Risenborugh) kanssa, mutta sitten eräjormailu katkeaa tylysti, kun paikalle saapuu Manson-henkinen hippiporukka johtajanaan Jeremiah Sand ( Roache) ja Mandy listitään, joten Red lähtee kostoretkelle.

Mandy on paikoittain hyvin hidastempoinen ja lievästi sekava elokuva, joten herää kysymys, onko tämä tarkoitus olla tribuutti kasarileffoille vai taideleffa, mutta joka tapauksessa tämä on sangen hämmentävä leffa, joten ehkä uusintakatselulle olisi tarvetta lähitulevaisuudessa.

Trippailevasta kuvastosta huolimatta Mandy on myös melko viihdyttävä  ja visuaalisesti hieno leffa ja huumori koostui lähinnä nettimeemiksi nouseesta Cagerageilusta ja olihan tässä myös sangen upea värimaailma.


 lievästi sekavasta ja trippailevasta kuvastoa sisältävä Mandy ei vedä vertoja Color out of Spacelle, mutta on melko viihdyttävää seurattavaa, jos sattuu  olemaan krapula tai väsymys vaivaa.

Arvosana⭐️⭐️⭐️

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti