keskiviikko 3. kesäkuuta 2020

Keskustelu(1974)

Alkuperäinen nimi: The Conversation

Ohjaus & käsikirjoitus: Francis Ford Coppola

Pääosissa: Gene Hackman, John Cazale Teri Garr, Robert Duvall, Harrison Ford, Frederic Forrest, Allen Garfield, Cindy Williams

Nyt arvostelussa vähemmän tunnettu Coppola-elokuva, joka on jäännyt  samana vuonna ilmestyneen Kummisetä 2:sen varjoon

Harry Caul (Hackman) on San Fransiscosssa vaikuttava salakuunteluexpertti, joka onnpitänyt hiljaiseloa ammatistaan edellisen salakuuntelukeikan  johdettua 3 murhaan.

Nyt Harryn taidoille on taas käyttöä  kun eräs iso kiho (Duvall) palkkaa hänet kuuntelemaan pariskuntaa, mutta pian Harry alkaa epäillä, että pariskuntaa aiota murhata ja että häntäkin vakoillaan.


Siinä elokuvan juoni lyhyesti ja nyt yleistä lätinää ilman spoilereita.

Kuten todettu, tämä on jäännyt lievästi Kummisetä 2:varjoon , mutta missään tapauksessa Keskustelu ei ole huono elokuva, sillä Coppola osaa  pienillä elementeillä luoda hienovaraisesti jännistystä ja tunnelmaa ja luulenpa, että Brian De Palma on tykännyt tästä, sillä Blow Out(1981) muistuttaa hyvinkin paljon Coppolan elokuvaa  vainoharha ja salakuunteluteemojen osalta.


 Tyylikäs ja jännittävä Keskustelu on lievästi aliarvostettu, mutta ehdottomasti katsomisen arvoinen leffa, jos tykkää 70-luvun klassikoista ja vainoharhatrillereistä.

Arvosanaa⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti