perjantai 12. kesäkuuta 2020

Koston kruunajaiset(1980)

Alkuperäinen nimi: Prom Night

Ohjaaja: Paul Lynch

Käsikirjoitus: William Gray & Robert Guza Jr

Pääosissa: Jamie Lee Curtis, Leslien Nielsen, Jeff Wincott,  Casey Stevens,  Eddie Benton , Mary Beth Rubens, Michael Tough


Slasheria pukkaa jälleen Kulinaristin saitille. Nyt arvostelussa vaihteeksi Kanadassa filmattu Slasheri, jota tähdittävät jälleen kerran Jamie Lee Curtis ja vaihteeksi vakavampaa settiä vetänyt Leslie Nielsen.

Juoni lyhyesti ja ytimekkäästi: Joukko lapsia leikki hylätyssä tehtaassa, kunnes yksi vetää lipat ikkunasta alas. Eihän moisesta tragediasta  voi vanhemmille taikka viranomaisille kertoa, joten jengi päättää pitää tapahtuneen omana tietonaan.

6 vuotta myöhemmin jengi on varttunut teineiksi ja elokuvan titteliin liittyvä Prom Night lähestyy, mutta sitten menneisyys iskee takaisin, kun ninja-asuun pukeutunut psykopaatti alkaa häiriköimään  teinejä  uhkaavalla puheluilla ja lopulta murhaamalla teinejä, elikkä joku on päässyt jyvälle tehtaan tapahtumista

Mutta onko tiedossa siis piinaavaa jännistystä ja goreilua? Ei tod sillä leffa on kirjoitettu ihan miten sattuu ja  goreilua ei ole nimeksikään lavalle lentävää irtopäätä lukuunottamatta, vaan suurin osa leffasta keskittyy päämäärättömän jahkailuun ja toinen puolisko discoiluun, mikä on sinänsä siistiä, mutta tämän  tyylisessä leffassa vaivaannuttavaa ja pitkästyttävää seurattavaa goreiluun tottuneille katsojille.

Joka tapauksessa Prom Night ei ole ihan sukka leffa. Köykäiseltä meiningistä huolimatta viihdyttävä settiä tämä oli ja Leslie Nielsen veti  rehtorin roolin melko hyvin, vaikka komedioista hänet parhaiten tunnemmekin. Sääli , ettei häntä nähty tämän muissa tosikkorooleissa kuin George A Romeron  2 vuotta myöhemmin  julkaistussa Creepshow’ssa.

Prom Night ei mene Slasherien mestariteosten joukkoon, mutta keskivertoa parempi slasheri tämä on.

Arvosana⭐️⭐️⭐️⭐️

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti