maanantai 15. kesäkuuta 2020

Kauhun kiskot(1980)

Alkuperäinen nimi: Terror Train

Ohjaaja: Roger  Spottiswoode

Käsikirjoitus: Thomas Y Drake

Pääosissa: Jamie Lee Curtis, Hart Bochner, Ben Johnson, David Copperfield


Jälleen kerran Slasheriä pukkaa Kulinaristin saitille. Tällä kertaa  junaan sijoittuva sellainen ja itsensä Roger Spottiswoodeen ohjaamana, jolle tämä oli Debyyttiohjaus, ja tätä seurasivat semmoiset ison budjetin teokset, kuten Tulen Alla(1983) Turner & Hooch(1989) Air America(1990) ja  18. Jaska Böndeily Huominen ei koskaan kuole(1997)


Harva slashereitä ohjajaanut on päässyt ihan Hollywoodin asti, mutta nyt mennään tämän kertaiseen arvosteluun.

Juoni lyhyesti ja ytimekkäästi: Joukko vastavalmistuneita ylioppilaita  bilettävät junassa, mutta kuinka ollakaan, junassa on myös yksi  salamatkustaja, joka alkaa lahtaamaan jengiä.

Tämä valmistui heti aiemmin arvostelmani Prom Nightin jälkeen, mutta tämä oli sitä huomattavasti parempi ja jännittävämpi, vaikka tässäkään ei nähdä yhtään goreilua, mutta tiivis tunnelma ja vaihteeksi  tapahtumapaikkana toimiva juna korjaavat tämänkin asian.


Näyttelijäintyöskentely on tässäkin taattua Slasher-laatua, elikkä Jamie Curtis vetää taas Halloween-rooliaan ja muut ovat vain mukana bilettämässä ja saamassa veitsestä. Sentään pari hyvä sivuroolissa mahtui mukaan elikkä  monista klassikkolänkkäreistä  muistettu  Ben Johnson konduktöörinä ja David Copperfield, joka yllätys, yllätys näyttelee taikuria. Että silleen.

Joka tapauksessa Terror Train on kerrassaan loistava ja jännä, mutta aika tyypillinen Slasheri, mutta kestää useamman katselukerran monien muiden genren teosten kanssa.

Arvosana⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti