torstai 1. helmikuuta 2018

Public Enemies(2009)

Ohjaus ja käsikirjoitus: Michael Mann

Pääosissa: Johnny Depp, Christian Bale, Marion Cotillard, Stephen Lang, Stephen Graham, Stephen Dorff, Channing Tatum, Giovani Ribisi,   Leelee Sobieeski, Jason Clarke, Carey Mulligan, James Russo, Billy Crudup

1930-luku oli laman lisäksi myös kuuluisien rikollisten aikaa. Al Capone, Bonnie ja Clyde ja John Dillinger hallitsivat lehtien etusivuja ja nauttivat kansansuosiota. Nyt arvosteltavissa oleva Public Enemies on tuorein elokuva  John Dillingeristä, jonka mukaan on myös nimetty   Suomen suosituin pizza.

Dillingerin elämäntarina lienee kaikille tuttu, kirjoitan tästä lyhyesti ja ytimekkäästi.

Elokuva siis kertoo melko realistisesti Dillingerin tarina kuuluisasta puupyssyllä toteutetusta vankilapaosta  näyttäviin pankkiryöstöihin aina FBIin yhteiskunnan viholliseksi nro 1 asti.


Michael Manni ohjaus on jälleen kerran hyvää, paitsi että yllätyävän paljon kovaäänistä pyssyttelyä Mannin tulkinta Dillingeristä sisältää, mikä syö hieman  tarinan realismin tehoja, mutta onneksi sentään elokuvaa pysyy hyvin kasassa eikä sorru pelkäksi pyssyttelyksi, vaan mukaan mahtuu myös hienoa kameratyöskentelyä ala Dante Spinotti, joka on kuvannut kaikki Mannin elokuvat Manhunterista(1986) lähtien .

Johnny Depp on pätevä Dillingerinä, samoin myöskin Christian Bale FBI-agentti Melvin Purvisina.

Ja jännä juttu, ekalla katsomiskerralla en huomannutkaan, että 21 Jump streetin Channng Tatum oli tässä pienessä sivuosassa, yhtenä Dillingerin jengin jäsenenä.

Jos pidit  Lahjomattomista ja Road To Perditionista ja 30-luvun Chicagon gangstailut kiinnostavat,
tätä voi suositella jatkokatsottavaksi niiden jälkeen

Jälleen kerran tyylikästä ja hyvin ohjattua jännitysnytelmää ala Michael Mann

Arvosana⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti