sunnuntai 11. helmikuuta 2018

Shocker(1989)

Ohjaus ja käsikirjoitus: Wes Craven

Pääosissa: Peter Berg, Michael Murphy, Mitch Pileggi, Camille Cooper, Richard Brooks, Heather Langenkamp, Ted Raimi, Timothy Leary, Wes Craven, Jonathan Craven, Jessica Craven

80-luvun loppupuolella kauhugenren puolella nähtiin peräti neljä elokuvaa, jossa sähkötuolissa käristetty murhaaja palaa kuolleista. Tähän sarjaan kuuluvat mm Renny Harlinin Prison(1988)  Kuolema odottaa(1988) ja Naapurissa kummittelee 3, joka ilmestyi  6 kuukautta ennen nyt arvosteltavissa olevaa Shockeria.

Murhanhimoinen tv-korjaaja Horace Pinker (Mitch Pillegi) murhaa  Kalifornialaisen lähiön asukkaita. High schoolin futistähti Jonahtan Parkerilla (Peter Berg) on  unien kautta telepaattinen yhteys Pinkeriin. Jonathan kertoo asiasta poliisi-isälleen Donille (Michael Murphy) joka ei otta asiaan tosissaan ja  Pinker murhaakin loput Parkerin perheestä ja  Jonathanin tyttöystävän  Alisonin (Camille Cooper)

Lopulta Pinker saadaan nalkkiin ja sähkötuoliin käristettäväksi, mutta Pinker palaa kuolleista sähkövirtana ja  alkaa ajaamaan Jonathania takaa siirtyen sähkövirtana ihmisestä toiseen.

Shockeria on sanottu Cravenin huonoimaksi elokuvaksi, sillä Shocker kierättää mestariteoksestaan Painajainen Elm streetillä tuttua ideaa   kuolleista palaneesta yliluonollisia voimilla varustetusta murhaajasta, poikkeuksena, että Freddy Kruger seikkailee unissa ja Horace Pinker sähkövirtana.


Saamastaan kritiikistä ja ideoiden kierättämisestä huolimatta Shocker on vallan viihdyttävä kasarikauhuilu , jossa on pisteenä iin päälle kerrassan loistava soundtrack, jonka parhaimat biisit ovat mm Dudes of Wrathin nimikkobiisi Shocker, Dangerous Toysin Demon bell, Megadehtin No more Mr. Nice guy-cover ja Bonfiren Sword and stone.

Mitch Pileggi häröilee urakalla Horace Pinkerin roolissa ja oli hauskaa bongata pikkurooleista Wes Craven, hänen lapsensa Jonathan ja Jessica, Sam Raimin veli Ted, Painajainen Elm Streetillä 1, 3 ja 7 pääosissa esiintynyt Heather Langenkamp sekä vuonna 1996 edesmennyt LSD-puoskari Timothy Leary tv-saarnaajana.

Shocker on ehkä Wes Cravenin filmiografian huonoimasta päästä, muttta se on tehty 80-luvulla, jolloin vielä tehtiin  hyviä elokuvia ja Shocker onkin hyvä esimerkki viihdyttävästä kauhukomediasta hyvän soundtrackin siivittämänä.

Arvosana⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti