sunnuntai 25. helmikuuta 2018

Pahan naamio(1987)

Alkuperäinen nimi: The Hidden

Ohjaus: Jack Sholder

Käsikirjoitus: Jim Kouf

Pääosissa: Michael Nouri, Kyle MacLachlan,  Clu Gulager, Ed O Ross, Chris Mulkey, Claudia Christian, Danny Trejo

Kasari oli toimintaelokuvien kulta-aikaa. Vuonna 1987 ilmestyivät  semmoiset kasaritoiminan klassikot kuten  Predator,Running man,  Over The Top, Väkivallan vihollinen 4, Salamurhaaja(Assassination) Extreme prejudice, Tappava ase ja Robocop.


Samana vuonna ilmestyi vähääle huomiolle jäännyt ja vaikeasti saatavilla oleva The Hidden, jonka itse itse olen nähnyt 2010, kun se oli silloin katsottavana Youtubessa. Leikkaamaton Suomi-julkaisu DVD/Blu-Ray-formaatissa olisi paikallaan, sillä kyseessä on kasarin viihdyttävin, höperöin ja tapahtumarikkain toimintaelokuva.

The Hidden alkaa näyttävästi  pankkiryöstöllä ja  kasarirokin taustoittamalla hurjalla takaa-ajolla, joka päättyy  kunnon kansalaisena tunnetun Jackin (Chris Mulkey)  rei'tykseen poliisin toimesta ja pako-autona käytetyn Ferrarin tuhoamiseen. Maatessaa teholla Jackin suusta ryömii ulos omituinen otus, joka siirtyy vieressä makaavan miehen suuhun ja  luvassa on jälleen  luvassa riehakasta sikailua ja perseilyä.

Rikosetsivä Tom Beck (Michael Nouri) rupeaa tutkimaan jatkuvalla syötöllä tapahtuvia  kunnon kansalaisten tekemiä  sikailuja ja perseilyjä ja saa selville että vastassa onkin ulkoavaruuden loinen, jonka päämäärännä on siirtyä ihmisestä toiseen ja sikailla ja perseillä urakalla. Tom saa avukseen salaperäisen FBI-agentti Lloyd Gallagher ( Kyle MacLachlan) joka tietää otuksesta yhtä sun toista.


The Hidden on täyttä kasaria, Hurjan takaa-ajon ja kasarirokin lisäksi mukaan mahtuu paljon ammuskeluja ja räjähdyksiä sekä isomman kaliberin aseita. Singon ja liekinheittimen! Asiaa!

The Hidden näyttä olevan Robocopin lisäksi David Lynchin suosikkeja, sillä molemmissa elokuvissa esiintyi Twin Peaks-naamoja. Robocopissa Miguel Ferrer, Ray Wise ja Dan O Herlihy. Twin Peaksissä taas esiintyivät MacLachlan, Ferrer, Wise , Mulkey ja O Herlihy.

The Hidden on vauhdikas ja viihdyttävä yhdistelmä Terminatoria(1984) ja Don Siegelin scifi-klassikkoa Invasion of the body snatchersia(1956)  sekä yksi kasarin unohdettuja helmiä, joka ansaitsi kunnon kotiteatterijulkaisun Suomessa. Future Film herätys ja ottakaa tämä  mahdolisten tulevien julkaisujen listalle jos suinkin mahdollista.

Arvosana⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti