lauantai 3. helmikuuta 2018

Evil Dead-Kauhun riivaamat(1981)

Alkuperäinen nimi: The Evil Dead

Ohjaus ja käsikirjoitus: Sam Raimi

Pääosissa: Bruce Campbell, Betsy Baker,  Ellen Sandweiss, Hal Delrich, Sarah York

Tervehdys, Leffakulinaristin lukijat. Tasan vuosi sitten Leffakulinaristi aloitti blogaamisensa ja nyt on jo menossa 88.arvostelu. Huikea saavutus ja pian onkin jo 100.arvostelun raja rikottu, jonka kunniaksi aion juhlistaa sitä sitten blogissani ja oikeassa elämässä. Mutta nyt asiaan.

Tänään tuli katsottua nyt arvostelussa olevan kasarikauhuklassikon 5 vuoden takainen remake, joka jätti ristiriitaiset fiilikset katselun jälkeen, joten siksi aion ensin arvostella  originaalin EDin


Kaveriporukka lähtee mökile viiikonloppua viettämän ja sitten joku löytää mökin kellarista  mystisen kirjan ja pian kirjan selailun jälkeen  mökillä alkaa demoniset hulabaloot, joista ei puutu verta ja suolenpätkiä.


ED oli Sam Raimin ensimmäinen kokoillan elokuva ja hämmästyttävä miten 350000$ budjetilla onkin saatu tehtyä näinkin vaikuittava B-luokan splätteröinti tehtyä.

Tämän elokuvan myötä alkoi Sam Raimin taival kohti Hollywoodia ja pääosassa heiluva, suosikkinäyttelijöihin lukeutuvan Bruce Campbellin nimi  nousi kaikkien huulille ja  Tulipahan Brucesta Raimin vakionyttelijä, kuten myöskin keltaisesta 1973 Oldsmobile Delta 88, joka on nähty muissa Raimin elokuvia.

Bruce Cambellia lukuunottama näyttelijäintyöskentely on  sukkaa ja splättertehostet näyttävät edelleen hienoilta. Krediittiä  villeistä kamera-ajoista tehosteiden lisäksi.

2 jatko-osaa ja remaken saannut ED on 80-luvun kauhuelokuvien mestariteoksia

Arvosana⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti