sunnuntai 1. lokakuuta 2023

Petos mielessä(1993)

 Alkuperäinen nimi: Malice

Ohjaaja: Harold Becker

Käsikirjoitus: Aaron Sorkin & Scott Frank (Jonas McCordin tarinan pohjalta)

Pääosissa: Nicole Kidman, Bill Pullman, Alec Baldwin, Peter Gallagher, George C. Scott, Anne Bancroft, Bebe Neuwirth, Josef Sommer


Nyt arvostelussa Basic Instinctin mennestyksen  ja Jerry Goldsmithin soundtackiä myöten innoittamana ilmetynyt eroottinen trilleri, jonka ensi-illasta on tänään kulunut tasan 30 vuotta.

Juoni lyhyesti ja ytimekkäästi:

Uunituore aviopari Andy ja Tracy muuttavat juuri ostamansa ja remontoimaansa taloon ja ottavat alivuokralaiseksi Andyn vanhan kaverin lääkäriopistosta, Jed Hillin.


Sitten alkaa sattumaan ja tapahtumaan, kun collegessa , jonka rehtorina Andy toimii, on jo 2 oppilasta  joutunut namilootan luvattoman käyttöön oton uhriksi kotonaan  ja kun uusin uhri löydetään murhattuna, joutuu Andy poliisin mielenkiinnon kohteeksi.

Sillä välin Tracy joutuu sairaalaan outojen vastakipujen takia ja Tri. Hillin mokattua leikkauksessa käy  ilmi, että Tracy olikin raskaana ja Andy huomaa,että hänen vaimonsa ei ole siltä miltä näyttää ja  kuka lopulta viilaa linssiin ja ketä?


Ollaakseen Basic Instinctin veroinen mestariteos Malice olisi kaivannut ehkä enemmän rivoa meininkiä ja jännitystä, mutta edellämainittu Goldsmithin soundtrack ja Kummisetä-trilogian taltioineen legendaarisen Gordon Willisin kuvaus onnistuivat pitämään mielenkiintoa yllä Kidmanin eri hyvän roolisuoriuksen ohella.



Sivuosissa piipahtivat Tobin Bell, Gwyneth Paltrow ja Brenda Strong.


Malice on kokonaisuudessaan kelpo Neo-Noir 30 vuoden takaa, mutta olisi kaivannut enemmän ”potkua” ollakseen  klassikko.


Arvosana⭐️⭐️⭐️⭐️

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti