sunnuntai 29. lokakuuta 2023

Grizzly(1976)

 Tunnetaan myös nimillä- Killer Grizzly, Grizzly-Ihmissyöjä

Ohjaaja: William Girdler

Käsikirjoitus: Harvey Flaxman & David Sheldon

Pääosissa: Christopher George, Richard Jaeckel, Andrew Prine, Joan McCall, Teddy


Nyt arvostelussa Tappajahain menestyksen vanavedessä seurannut  ja ehkä tunnetuin Spielbergin klassikkoa rip-offanut teos, joka oli vuoden 1976 suurin taloudellinen menestys ympäri  maailmaa ja tuott 750,000$ budjetin takaisin 50 kertaisesti, jota on hyvin vaikea uskoa, kun kyseessä on räikeä rahastus Spielbergin klassikkoa kohtaan.


Juoni lyhyesti ja ytimekkäästi:

Jossain päin Amerikan metsissä riehuu murhanhimoinen mesikämmen, joka surmaa 4 ihmistä ja koska moinen ei käy laatuun, joten  sekalainen joukko lähtee metsästämään kontiota, josta tehdään lopulta selvää jälkeä singolla. Huisia.


Jos haluat nähdä elokuvan, jossa karhu hautaa yhden uhrinsa maahan ennen surmaamista ja jossa karhusta tehdään selvää jälkeä singolla, tämä  elokuva juuri sinua varten, arvon lukija(t)


On tässä sentään muutama mainitsemisen arvoinen seikka, kuten se, että lopun sinko-overkill on napattu tästä Murskaajaan ja Väkivallan vihollinen 3:sen ja juliste/DVD:n kansikuva on legendaarisen Batman-piirtäjä Neal Adamsin käsialaa ja saipahan tämä jatko-osan, nimeltään Grizzly II: Revenge  40 vuotta sitten, joka julkaistiin vasta 3 vuotta sitten ja sen pääosissa esiintyvät Charlie Sheen, George Clooney, Laura Dern, Timothy Spall, Louise Fletcher ja John Rhys-Davies, elikkä yllättävän kova casting B-luokan elokuvaksi.


Karhu-aiheisten kauhuelokuvien pioneeriteoksena Grizzly on  jo itsestään katsomisen arvoinen teos, mutta eniten tästä kai saavat irti huonojen elokuvien ystävät ja kaikkessa käppäisyydessään tämä on mainio pätkä.

Arvosana⭐️⭐️⭐️⭐️







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti