tiistai 17. lokakuuta 2023

Let The Sleeping Corpses Lie(1974)

 Alkuperäinen nimi: No profanar el suéno do los muertos

Tunnetaan myös nimillä:  Non si deve profane il sonno dei morti, Living Dead at Manchester Morgue

Ohjaaja: Jorge Grau

Käsikirjoitus: Juan Gobos, Sandro Continenza, Marcello Coscia, Miguel Rubio

Pääosissa: Ray  Lovelock, Cristina Calbó, Arthur Kennedy


Nyt arvostelussa harvinaisempi briteissä filmattu italialais-espanjalainen  Zombeilu, joka tunnetaan peräti  15 t vaihtoehtoisella nimellä mm Zombi 3, vaikka tämä ilmestyi ennen Dawn of The Deadiä ja Zombie Flesh Eatersiä ja Burial Groundia ja virallinen Zombi 3 sai ensi-iltansa vasta 1988 ja allekirjoittaneen suosikki vaihtoehtoisista nimistä on yllä mainittu  Living Dead at Manchester Morgue.


Juoni lyhyesti ja ytimekkästi:

Lontoolainen antiikkikauppias  ja hippi George lähtee viikonlopun viettoon ja matkan varrella poimii kyytinsä Ednan, joka on matkalla maaseudulle tapaamaan siskoaan.


Paikan päällä sisaren aviomies saa surmansa, kun  epämääräinen hoiperteleva hiippari hautausmaalla(kuulostaako tutulta?)  käy päälle ja puree.

Päällekarkausta saapuu tutkimaan äärikonservatiivinen anonyymi etsivä, jonka mielestä  George on syyllinen ja sen takia, koska hänellä on parta ja pitkä tukka.

Sitten sitten tapahtuu lisää murhia, joista George joutuu epäillyksi ulkonäkönsä perusteella, mutta oikeat syylliset ovat Zombit, jotka ovat tällä kertaa liikekannalla  nurkilla testattavana olevan tuholaisten torjumisessa käytettävän   ultraääntä  tuottavan  härvelin  takia.


Taas vaihteeksi tunnelmaltaan ja tekniseltä toteutukseltaan aivan uniikki Euro-Zombeilu, joka voitta nykyisen tusinakauhun(muutamaa teosta lukuunottamatta) 100-0.


Arvosana⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti