maanantai 30. lokakuuta 2023

Petojen päivä(1977)

 Alkuperäinen nimi: Day of the Animals

Tunnetaan myös nimellä: Something is Out There

Ohjaaja: William Girdler

Käsikirjoitus: Edward L. Montoro, William W. Norton & Eleanor E. Norton

Pääosissa: Christopher George, Richard Jaeckel, Leslie Nielsen, Michael Ansara, Andrew Stevens,  Jon Cedar, Paul Mantee, Susan Backlinie, Lynda Day George


Nyt arvostelussa legendaarisen Girdlerin toinen murhanhimoisista metsäneläimistä kertova leffa.

Juoni lyhyesti ja ytimekkäästi:


Otsonikerroksessa ilmenee häiriöitä, joka saa eläimet sekaisin ja paikalla oleva  joukko patikoija joutuvat eläinten tassuttelun kohteeksi ja leffan kohokohdassa Leslie Nielsen  hunkseilee ja ottaa painiottelun karhun kanssa.


Kuten eilen arvostelemani Grizzly todisti, niin aina 6 numeroinen budjetti ei takaa laadukasta leffa, vaan myös huomattavasti pienemmällä budjetilla saa usein laadukasta leffaa tehtyä, joka ei tunnu menevän jakeluun maamme elokuvateolisuudelle, joka on suoltanut vain muutaman hyvä leffan.

1, 2 miljoonan $ budjetti näkyy ja kuuluu tässä hyvin, kun mukaan on saatiin Leslie Nielsen, jonka viimeisiä ns ”vakavia rooleja” tämä oli ennen siirtymistä hassuttelun pariin ja Nielsen vetääkin leffan parhaimman roolin öykkäröivänä Paul Jensonin roolissa ja edellä mainittu painiottelu karhun kanssa on leffan kohokohta.

Myös äänimaailma on hyvin rakennettu, erityisesti musiikkien  osalta, josta vastasi ei niin vähäpätöinen henkilö kuin itse legendaarinen Lalo Schirifin.


Jos haluat nähdä Frank Drebinin hunkseilemassa ja  ottamassa painiottelun karhun kanssa, niin tämä leffa on sinua varten arvon lukija(t) ja Grizzlyyn verrattuna tämä on muutenkin paremmin ohjattu, kirjoitettu ja näytelty teos ja samalla esimerkki siitä, että pienelläkin budjetilla voi saada hyvän leffan tehtyä.


Arvosana⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti