keskiviikko 29. huhtikuuta 2020

The Resurrected(1991)

Tunnetaan myös nimellä: Charles Dexter Wardin tapaus

Ohjaus: Dan O Bannon

Käskirjoitus: Brent V. Friedman( H.P.Lovecraftin kirjan pohjalta)

Pääosissa: John Terry, Chris Sarandon, Jane Sibbett, Robert Romanus

Griffinin perheen ja H.P.Lovecraftin kotiosavaltiona tunnetussa Rhode Islannilla sattuu ja tapahtuu jälleen kerran, kun priivaattinuuskija John March  saa  asiakkaakseen Claire Wardin, jonka aviomies Charles Dexter on viime aikoina käyttänyt salakähmäisesti, joten March saa tutkittavakseen onko Charles Dexterillä puhtaita jauhoja pussissaan.

Marchin tutkimusten aikana  kaupungissa käynistyy murha-aalto, jossa randomeista henkilöistä on jäännyt jäljelle vain kasa luita, jota poliisi pitää eläimen tekemänä, mutta Marchille, hänen sidekickille Lonnielle ja rouva Wardille paljastuu kauhea totuus, jonka jäljet johtavat peräti 1700- luvulle asti.

Charles Dexter Wardin tapaus oli Lovecraftin ainoa romaani, joka julkaistiin postuumisti. Sen perustella luulisi, että tämä olisi tasokkaampi leffa, kun ohjaajankin on Alienin käsikirjoittanut Dan O Bannon.


Ne jotka odottivat tämänkin olevan Re-Animatorin ja From Beyondin tyylistä käsintehtyjen verimössöefektien riemujuhlaa tulevat pettymään lievästi, sillä efektihäröilyä liian vähän ja mysteerille annetaan enemmän tilaa tarinan eteenpäin kuljettamisessa. Sen sijaan Chris Sarandonin maaninen roolisuoritus ja muutamat vähäiset efektit pelastavat paljon, mutta muuten tämä oli Lovecraft-filminnös laimeimasta päästä.


Ja olin muuten aika hämmästynyt siitä, että tämä on niinkin uusi elokuva kuin vuodelta 1991, sillä meno ja kuvaustyyli muistutti aika paljon kasaria, mikä oli jännä juttu.

Ei kuitenkaan Lovecraftin-filminnösten parhaimmistoa, mutta Chris Sarandoin maanisen roolisuorituksen ja vähäisten efektien vuoksi ihan katsottava kuitenkin.

Arvosana⭐️⭐️⭐️


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti