keskiviikko 1. huhtikuuta 2020

Metsästys(1971)


Alkuperäinen nimi: The Hunting Party

Ohjaus: Don Medford

Käsikirjoitus: Gilbert Ralston

Pääosissa: Candice Bergen, Gene Hackmanin, Oliver Reed, L.Q.Jones, Mitchell Ryan, G.D.Spardlin, Simon Oakland

Nyt arvostelussa yksi tylyimpiä ja rajuimpia  koskaan filmattuja länkkäreitä.


Karjaparoni  Brandt Ruger(Hackman)  lähtee metsästysretkelle ja jättää vaimonsa Melissan(Bergen) kotiin siksi aikaa. Sitten Mellissa joutuu  lainsuojattoman Frank  Calderin(Reed)  joukon sieppamaksi, koska luulee Melissaa opettajaksi, joka opettaisi häntä lukemaan.

Kun tieto rouvan sieppauksesta kantautuu Brandtin korviin, hän olettavat heti pahinta mahdollista skenaariota, siitä mitä hänen vaimolleen saattaisi tapahtua Calderin joukon käsissä ja Brandt metsästysseurueineen  päättää ottaa riistakseen  Calderin joukkoineen ja tarpeen tullen myös vaimonsa eli luvassa on  armotonta menoa ja katsoja asettuu väkisinkin Calderin ja hänen joukkonsa puolelle, vaikka he ovatkin lainsuojattomia, ovat  silti paljon samaistuttavampia hahmoja kuin  Brandt  metsästysseurueineen, jotka ovat epäreiluja, kun ammuskelevat lainsuojattoma selkään ja vieläpä aikakauteen nähden moderneilla kiikaritähtäimillä varustetuilla kiivääreillä, joiden kantama on paljon pidempi kuin Calderin joukon antiikkisilla mutkilla.


Tyly, julma ja raaka westerni, jossa oli hyvin yhdistetty spagettilänkkärien ja Peckinpah-leffojen yleisilme ja ulkoasu hyvin keskenään.

Plussaa Riz Ortolanin soundtrackistä.

Arvosana⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti