perjantai 3. huhtikuuta 2020

Opera(1987)

Tunnetaan myös nimellä: Terror at The opera

Ohjaus: Dario Argento

Käsikirjoitus: Dario Argento ja Franco Ferrini

Pääosissa: Cristina Marsillach, Urbano Barberini, Ian Charleson, Daria Nicolodi, William McNamara, Barbara Cupisti

Nyt tuli  vihdoin jo ja viimein nähtyä tämä Argento viimeiseksi hyväksi leffaksi titleerattu teos  viime vuonna julkaistun Argento Collection-boxin myötä, joka siis sisältää tämän ja 5 muuta Argenton leffaa, jotka olen arvostellut 3 vuotta sitten tässä blogissa.

Mutta nyt itse asiaan:

Lady Mcbethin oopperaesitys kokee takaiskun, kun pääosanesittäjä ei pääsekään lavalle ja sijaisnäyttelijä Betty (Marsillach)  joutuu vetämään roolin ja saa paljon kiitosta roolisuorituksestaan ja sekä fanin, jolla on  sangen erikoinen tapa osoittaa ihailuaan idoliaan kohtaan. Hän nimittäin murhaa Bettyn ystäviä hänen silmiensä edessä ja Betty joutuu väkisinkin seuraaman sivusta, sillä hullu fani on teippanut Bettyn silmäluomien alle neuloja, jotta silmien sulkeminen ei tulisi kysymykseenkään.


Siinä Operan juoni lyhyesti tiivistettynä ja nyt yleistä lätinää ilman spoilereita.

Opera on jälleen kerran taattua Argentoa alusta loppuun kaikkineen visuaalisineen  kamerakikkailuineen  ja musapuolikin on jälleen hoidossa,  oopperan ja rockin  raikuessa vuorotellen ääniraidalla, mikä oli sangen nerokasta,  mutta olisin kyllä mielummin kuunnellut tässäkin Gobliniä tai Enniota,  mutta ihan jees näinkin.

Taattua tyylikästä ja jännää Argentoa   jälleen kerran, mutta sääli, että tämän jälkeen elokuvien taso putosi roimasti.

Arvosana⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti