perjantai 1. toukokuuta 2020

Vaara vieraalta planeetalta(1986)

Alkuperäinen nimi: Invaders from Mars

Ohjaaja: Tobe Hooper

Käsikirjoitus:: Dan O Bannon ja Don Jakoby (Richard Blaken vuoden 1953 elokuvan pohjalta)

Pääosissa: Hunter Carson, Karen Black, Timothy Bottoms, Laraine Newman, Louise Fletcher, James Karen, Bud Cort, Jimmy Hunt, Dale Dye

Nyt arvostelussa jälleen kerran yksi  50-luvun klassikkoscfin kasariremake, tällä kertaa vuorossa on vuoden 1953 surkuhupaisten  narunvarassa  roikkuvien ufojen, vihreissä kokovartalohaalareissa rymyävien  stuntmiesten  ja räikeistä väreistään  tunnettun Avaruuden Pirujen  remake, jonka ohjasi itse Tobe Hooper ja tuottajina häärivät ei  niinkään vähäpätöisemmät henkilöt kuin legendaarinen tuottajaduo  Menahem Golan ja Yoram Globus.


Nyt kuitenkin itse asiaan:  Tähtitieteestä  innostunut pikkujäbä David Gardner  (Hunter Carson) näkee yöllä ikkunasta  ufon laskeutuvan  hoodeille ja asiasta täytyy ilmoittaa heti kotidikaattoreille (Timothy Bottoms ja Laraine Newman)  vaikka heistä ei ole erityisen kiva tietää kolmelta  aamuyöstä tietää  hoodeille laskeutuneesta ufosta.

Seuraavana aamuna kaikki ei ole kohdillaan:  Davidin lähipiiri kotidiktaattoreista opettajaan (Louise Fletcher) käyttäytyvät oudosti ja pian asioiden oikea laita selviää, kun edellämainittu opettaja syö jokinsortin öhkömöhkön komerossa ja kaikilla oudosti käyttätyvillä ihmisillä on niskassa arpi tai laastari. Marsilaiset ovat vallanneet kaupungin ja pitävät tukikohtaa maanalaisessa luolassa.

Joten David käy taistoon valloittajia vastaan apunaan kouluterkkari Linda (Karen Black) ja merijalkaväen joukko-osasto.

Alienin käsikirjoittanut Dan O Bannon  ja Don Jakoby ovat upgreidanneet 50-luvun höperö ufoleffan tyylikkäästi kasarille hienojen erikoisefektien ja Hellraiser-säveltäjä Christopher Youngin hienon soundtrackin siivittämänä.


Tyylikäs ja viihdyttävä kasariscfistely, joka myöskin menee parhaimpien remakejen top- listoille.

Arvosana⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti