keskiviikko 13. toukokuuta 2020

Maniac Cop- Mielipuolikyttä(1988)


Ohjaaja: William Lustig

Käsikirjoitus: Larry Cohen

Pääosissa: Bruce Campbell, Robert Z’Dar, Tom Atkins, Richard Roundtree, William Smith, Laurene Landon Sheree North, Jake LaMotta, Sam Raimi, William Lustig

Nyt arvostelussa  legendaarisen William Lustigin viimeinen mestariteos ja 2 jatko-osaa ja suunnitteilla olevan remaken poikinut mainstreemistä poikkeava kyttäleffa.

Leffa lähtee käyntiin, kun 2 pikkurikollista päättää ryöstää erään naisen käsilaukun. Rosvot päättävät vetäytyä laukkuvarkaudesta, kun. nainen pakenee ja menee  kadulla partioivan poliisin luo. 

Mutta rosvojen ja katsojien yllätykseksi poliisi lahtaa naisparan  ja pian poliisit ovat lievästi sanottuna kaulaa myöten nesteessä, kun vainoharhaiset ja peloissaan olevat kansalaiset alkavat  ampumaan poliiseja ja  kunniallisten veronmaksajien  murhat lisääntyvät, joiden  tekijänä on silminnäkijähavaintojen perusteella 2metriä pitkä poliisi, jonka pamppukotelosta löytyykin iso veitsi.

Murhien lisääntyessä leffan sankari Jack Forrest (Bruce Campbell) joutuu epäiltyjen listalle, kun hänen vaimonsa  löytyy murhattuna.

Puhdistaakseen maineensa Jack päättää selvittää keissin  kollegan/ salarakkaan Theresa Malloryn (Laurene Landon) kanssa. Tutkimusten edetessä paljastuu, että kyseessä ei ole  perusmaniac ja sitten onkin luvassa vuosisadan ottelu, kun 2 jykeväleukaista miestä ottaa mittaa toisistaan eeppisessä taistossa, jonka panoksena on NYPD:een kohtaloa



Bruce Campbell on jälleen mies paikallaan ja tutut B-luokan naamat Atkins, Roundtree, ja Smith komppaa hyvin taustalla unohtamatta tietenkään leffan nimikkohahmoa elikkä Robert Z’Daria, jonka tunnetuin rooli tämä oli. Mukana menossa myös legendaarinen nyrkkeilijä ja Kuin Raivon härän päähenkilö Jake LaMotta, Brucea  Evli Dead-trilogiassa ohjannut Sam Raimi ja sekä jälleen kerran  hotellityöntekijänä (Maniacin nähneet tajuavat viittauksen)  ohjaaja itse elikkä William Lustig.


Villeistä lähtökohdista eli kunniallisia veronmaksajia listivästä kytästä huolimatta Maniac Cop on jälleen kerran  viihdyttävää taatttua kasarihuttua, mutta sisältää samalla kantaa ottavan sanoman virkavallan väärinkäytöksistä.

Arvosana⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti