lauantai 16. toukokuuta 2020

Inhernet Vice(2014)

Ohjaaja: Paul Thomas Anderson

Käsikirjoitus: Paul Thomas Anderson( Thomas Pynchonin kirjan pohjalta)

Pääosissa: Joaquin Phonenix, Josh Brolin, Owen Wilson, Benicio Del Toro, Michael K.Williams, Martin Short, Eric Roberts, Reese Witherspoon, Jena Malone, Maya Rudolph, Katherine Waterston

Eletään vuotta 1970 Kaliforniassa, jossa höpöheinään mieltynyt  hippimäinen yksityisetsivä Larry ”Doc” Sportello (Joaquin Phoenix)  tapaa pitkästä aikaan ex-tyttöystävänsä  Shasta Fay Hepworthin (Katherine Waterston)  joka kertoo Docille, että kiinteistökiho  Michael Wolfmann (Eric Roberts) on kadonnut hämärissä olosuhteissa.


Doc alkaa selvittämään keissiä ja  pian keissi paisuu melkoiseksi sekasotkuksi, sillä Wolfmanin lisäksi keissiin liittyvät  myös thaihieromalaitos, Mustat pantterit,  moottoripyöräilevät kuulapäät, huimausainekartelli, hammaslääkärien syndikaatti ja saksofonisti Coy Harlingen (Owen Wilson)

Keissiä tutkii myös omalta osaltaan ” renesanssietsivänä”  tunnettu kiintiökyttä Christian ”Bigfoot” Bjornsen (Josh Brolin)  joka inhoaa FBI:in porukkaa sekä Docia.


P.T. Anderson on onnistunut luomaan tyylikkään ja viihdyttävän neo-noirin, josta ei puuutu värikkäitä hahmoja ja yllättäviä juonenkäänteitä. Lisäksi  Phoenix ja Brolin tekevät hyvää jälkeä pääosissa ja nyt vaihteeksi Owen Wilson vetää kelpo settiä  saksofonisti Coy Harlingen roolissa.


Tyylikäs ja viihdyttävä neo-noir, joka on myös samalla yksi 2010-luvun 10 parhaasta elokuvasta.

Arvosana⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti