maanantai 11. toukokuuta 2020

Videodrome-Tuhon ase(1983)

Ohjaus ja käsikirjoitus:  David Cronenberg

Pääosissa: James Woods, Deborah Harry, Sonja Smits, Peter Drovsky, Leslie Carlson, Jack Creley, Lynne Gorman


Nyt arvostelussa aikaansa edellä ollut body horrorin  mestarin elokuva  mediasta ja sen haittavaikutuksista ihmisten arkeen.

Max Renn (James Woods) on kaapeli-tv kanavan johtaja, joka etsii kanavalleen rajumpana matskua ja löytää sattumalta rajumpana matskua välittävän  epämääräisen  satelliittisignaalin, jonka lähettämästä ja alkuperästä ei ole harmainta aavistustakaan ja  liiallisen töllön  töllöttämisen  seurauksena Max sekoa ja kokee erilaisia harhoja.

Enempää en rupea spoilaamaan, sillä  Videodrome on yksi niitä harvoja elokuvia, jotka tulee nähdä itse alusta loppuun, sillä silloin  elokuva aukea katsojille paremmin ja  osalle taas ei, sillä Cronenberg ei ole lähtenyt vetämään tarinaa rautalangasta, mikä luokin  yhdessä Howard Shoren musiikin kansaa kuviin tunnelmaa  ja kauhua.

Krediittiä myöskin legendaarisen Rick Bakerin  nykyäänkin hämmästyttävän hienoista tehosteista ja James Woodsin  jäälleen kerran hienosta roolisuorituksesta pääosassa.

Videodrome on Yksi Cronenbergin mestariteoksia yhdessä Kärpäsen1986) ja Scannersin (1981) lisäksi ja on vielä  37 vuotta ilmestymisensä jälkeen  näyttävä ja pelottavan ajankohtainen elokuva mediasta ja sen haittavaikutuksista ihmisten arkeen.

Arvosana⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti