torstai 19. heinäkuuta 2018

Vigilante-Yön soturit(1983)

Ohjaus: William Lustig

Käsikirjoitus: Richard Vetere

Pääosissa: Robert Forster, Fred Williamson, Woody Strode, Richard Bright, Joe Spinell, Willie Colón, Rutanya Alda, Don Blakely, Joseph Carberry, Steve James

Elokuva alkaa Fred Williamsonin väkevällä ja kantaaottavalla puheella rikostilastoista ja siitä mitä, asialle pitäisti tehdä. Vastaus tähän on hyvin yksinkertainen: BLAM BLAM BLAM

Ehkäpä yksi hienoimpia ja  ajatuksia  herättävä kohtaus ikinä elokuvahistoriassa.

New Yorkissa  rikollisuus rehottaa ja poliisi ja oikeuslaitos ovat helisemässä rosvojen kanssa, sillä heitä pelätään. Fred Williamsonin esittämä tehdastyöläinen Nick on pistänyt kavereidensa kanssa pystyyn pyssypossen, jokat cruisailevat luodinkestävällä pakulla ja ampuvat rosvoja.

Samassa tehtaassa työskentelevä Eddie Marino (Robert Forster) ei halua ottaa osaa pyssypossen toimintaan, mutta tilanne muuttuu, kun  jengi hyökkää häneen  kotiinsa, jonka  seurauksena vaimo piestään sairaalakuntoon ja poika tapetaan.


Tilanne menee entistä huonompaan suuntaan, kun jengipomo  pääse ehdonalaisella kieron asianajajan (Joe Spinell) avustuksella ja Eddie itse saa kuukauden linnaa oikeuden halventamisesta.


Vapauduttan linnasta Eddie liityy Nickin pyssyposseen saadaksen oikeutta.


Törkeän kovaa meininkiä siis luvassa ja katsomiskokemuksen kruunaa Jay Chattaway yhtä kova soundtrack.


Edelleen ajankohtainen elokuva pahoinvointiyhteiskunnasta ja siitä, mitä seuraa siitä, kun  valtiovalta ei huolehdi kansalaistensa turvallisuudesta ja hyvinvoinnista.


Arvosana⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️













Ei kommentteja:

Lähetä kommentti