sunnuntai 15. heinäkuuta 2018

Footloose(1984)

Ohjaus: Herbert Ross

Käsikirjoitus: Dean Pitchford


Pääosissa: Kevin Bacon, Lori Singer, John Lithgow, Chris Penn,  Sarah Jessica Parker, Dianne Wiest 


Ren McCormack (Kevin Bacon) muuttaa Chicagosta  jonnekin tuppukylään, jossa muutama vuosi aiemmin tapahtuneen liikenneonnetomuuden takia musiikki, tanssi ja viina  on kielletty  kylässä kokonaan.

Koska Ren on badass suurkaupungista päättää pistää heti haisemaan esittelemällä musiikin ilon kyläläisille, pokaamalla papin tyttären Arielin ( Lori Singer) ja  joutumalla napit vastakkain  edellämainutun isän (John Lithgow) kanssa.


Footloose on hyvä esimerkki klassisesta kasaritanssielokuvasta aiemmin arvostelemani Flashdancen lisäksi. Vaika en olekkan suuri tanssin ystävä, jostain syystä tämmöiset kasarifiilistelyt uppoavat meitsiin kuin kuuma veitsi voihin, vaikka itse olenkin ysärilapsia.

Vaikka Kevinistä tulikin vakavasti otettava näyttelijä Alcatraz-kohtaloni(1995) jälkeen, vetää hän jo tässäkin erinomaisen roolin ja onnistuu  hyvin tuomaan roolihahmoonsa  kapinahenkeä ja teiniangstailua, mikä toimii hyvin tämäntyyppisessä elokuvassa ja ainakin itse  samaistuin  Ren McCormackiin, koska itsekin olen kokenut ulkopuolisuuttta ja sopetumisvaikeuksia erinäisissä yhteisöissä yläasteelta nykyiseen kurjaan päivätyöhöni asti.

Krediitiä myöskin hyvästä soundtrackistä ja musiikit ovatkin merkittävä tekijä tässä, ainakin klassikoksi kohoneessa varastotanssikohtauksesssa.


Jos tykkäsit Flashdancestä, tätä voi suositella jatkokatsottavaksi ja vaikkapääaihena onkin tanssiminen, onhan  tämä myös  osuva läpileikkaus ulkopuolisuudesta, sopetumisvaikeuksista, teiniangstista ja kapinoinista  auktoriteettäjä vastaan.


Arvosana⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti