keskiviikko 25. heinäkuuta 2018

Piraija 2-Lentävät tappajat(1981)

Alkuperäinen nimi: Piranha Part Two-The Spawning

Tunnetaan myös nimellä: Piranha 2: Flying Killers

Ohjaus: James Cameron ja  Ovidio G. Assonitis

Käsikirjoitus: H.A. Milton

Pääosissa: Tricia O' Neil, Lance Henriksen, Arnie Ross, Ted Richert, Carole Davis, Leslie Graves,  Tracey Berg,  Steve Marachuck, Connie Lynn Hadden, Ricky Paul Goldin,


Näin pohjalta alkoi suurohjaaja James Cameronin ura vuonna 1981. Elokuvan nimi kertoo jo kaiken olennaisen, joten turhaa alkaa referoimaan  juonta sen kummemmin.

Sen sijaan, mainittakoon, että Cameron sai kenkää projektista kesken filmauksen ja loput ohjasi joku egyptiläinen. Cameron murtaui kuitenkin studiolle editoimaan elokuvaa omin päin ja kiinnijäämisestä huolimatta Cameron kreditoitiin elokuvan ohjaaksi.


Toisena haukana triviana mainittakoon, että Cameron sairastui filmausten aikana korkeaan kuumeeseen ja kuumehoureissa nähdyn painajaisen perusteella syntyi idea Terminaattoriin.


Elikkä näin pohjalta alkoi aikamme suurohjaajan ura ja tätä voikin suositella lähinä vain hardcore Cameron ja Lance Henriksen-faneille. Itselläni tällä on nostalgista arvoa, koska  tämä oli yksi ensimmäisiä näkemiäni kauhuelokuvia, vaikkei tätä ei voi kauhuksi kutsua  ja kauhua aiheutti lähinä alarvoinen toteus ja surkeat erikoistehosteet.

Arvosana⭐️⭐️⭐️

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti