maanantai 9. heinäkuuta 2018

Demons(1985)

Ohjaus: Lamberto Bava

Käsikirjoitus: Dario Argento, Lamberto Bava ja Dardano Sacchetti

Pääosissa: Fabiola Toledo, Fiore Argento, Karl Zinny, Natasha Hovey, Paola Cozzo, Urbano Barberini

Nyt arvostelussa kahden italokauhun maestron yhteistyön tuloksena syntynyt legedaarinen splättermättö.

Demons  starttaa käyntiin, kun wannabe oopperan kummitus jakaa metroasemalla ihmisille ilmaislippuja uuden elokuvateatteri Metropolin avajaisinäytökseen. Näytökseen saapuuu jos jokinlaista epeliä ja illan elokuva on jokin sortin kauhuelokuva. Elokuva menee kirjaimellisesti kauhuksi, kun elokuvan tapahtumat alkavat tapahtumaan myös valkokankaan ulkopuolella ja pian moviegoerit joutuvat  taistelemaan verenhimoisia demoneja vastaan.


Elokuvan sivujuonena, joka kuitenkin saadan myöhemmin liitettyä päätarinaan joukko punkkareita cruisailee kaupungilla ja vetävät kokkelia mistäpä muustakaan kuin cokistölkistä.


Demonsin maskeeraukset ovat priimaa tavara. Demonit on maskeerattut hyvinkin puistattavan näköisiksi ja verimössöilyefektit samoin. Lisäksi  katseluelämyksen kruunaa törkeän kovan soundtrack, jossa kuullaan Goblin yhtyeen Claudio Simonetin lisäksi mm Billy Idolia,  Mötley Crüeta ja Rick Springfieldiä. Mikäpä muukaan olisi oivallista musiikkia demonien lahtaamiseen kuin kasarirockki.



Vuotta myöhemmin Bava ja Argento tekivät tälle jatko-osankin, joka on kyllä tämän toistoa sillä erolla, että demonimylkytys lähtee käyntiin toosan välityksellä ja tapahtumapaikkana on mokomakin läjähima. Tämön tasolle Demons 2 ei kuitenkan menee, mutta sekin on melkoisen viihdyttävää italotuubaa, joka aina nykykauhun voittaa.

Demons italokauhun merkkipaaluja ja suosittelen myös varauksella katsomaan jatko-osankin, jos kiinnostaa.

Ja loppuun palautetta Future Filmille: Ottakaa tämä ja jatko-osa mahdollisten tulevien julkaisujen listalle, jos suinkin mahdollista. Kiitos.


Arvosana⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti