perjantai 20. heinäkuuta 2018

Piraija(1978)

Alkuperäinen nimi: Piranha

Ohjaus: Joe Dante

Käsikirjoitus: John Sayles ja Richard Robinson

Pääosissa:  Heather Menzies, Bradford Dillman, Kevin McCarthy, Keenan Wynn, Dick Miller, Barbara Steele, Belinda Balaski, Paul Bartel,  Bruce Gordon,  Barry Brown, Melody Scott Thomas, Luke Strotz


Steven Spielbergin kesähittielokuvan   Tappajahain ilmestyttä alkoi valkokankaalle virrata kaikennäköisiä vesihirviöelokuvia, joissa nyt arvostelussa oleva Piraija on onnistunein ja tunnetuin  yritys ripoffata Spielbergin klassikkoa.



Teinipariskunta eräjormailee metsässä ja he löytävät hylätyn  armeijan tukikohdan, joten lets get naked ja otetaan ilo irti sieltä löytyvästä uima-altaasta. Eipä olisi kannattanut, sillä pian vesi värjäytyy verenpunaiseksi.

Vakuutusyhtiön tutkija Maggie McKeown  (Heather Menzies) lähtee etsimään edellämainittuja nudistiuimareita ja pyytä apua etsinnöissä  paikalliselta kyläjuopolta Paul  Groganilta ( Bradford Dillman)


Maggie ja Paul löytävät samaisen tukikohdan ja sekä sen ainoan asukkaan tohtori  Robert Hoakin (Kevin McCarthy) joka on työskennelleyt huippusalaisen projektin parisa luodaksen kylmän veden piraijoita sodankäyntiä varten.


Kuinka ollakkaan tutkiessan paikkoja Maggie laskee superpiraijat vahingossa järveen uiskentelemaan ja pian kesäleiri ja uuden vesipuiston avajaiset muutuvat piraijoiden buffetiksi.


Hassua kyllä, näin tätä ennen James Cameronin ohjaaman jatko-osan tälle, joka kaikessa kämäisyydessään oli melko huvittavaa seurattavaa. Ensimäisellä katsomiskerralla kesällä 2011 en oikein lämmennyt tälle, mutta hiljattain tapahtuneen re-watchin jälkeen tajusin, kuinka loistava ja nerokas tämä onkaan ja re-watchilla minulle myös selvisi, että, Brian De Palman hovisäveltäjä Pino Donaggio on tehnyt tähän musiikit, mikä tietysti  tekee tästä katsomisen arvoisen.


Joe Dante ohjaus on  jo tässäkin melko hyvää, vaikka tämä olikin Danten toinen pitkä,elokuva. Muihin Danten elokuviin verrattuna näyttelijöntyökentely on tässä vielä hakusessa ja parhaimat roolisuoritukset tässä tekivät Kevin McCarthy tohtori Hoakina ja Dick Miller vesipuiston omistaja Buck Gardnerina.




Surkuhupaisan jatko-osan sekä tällä vuosikymmennä 2 silkikonipitoista päivitystä saannut Piraija on loistava ja paikoittain nerokas Tappajahai-ripoff.

Arvosana kesällä 2011⭐️⭐️⭐️
Arvosana re-watchin jälkeen⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti