tiistai 3. huhtikuuta 2018

Pimeyden armeija(1992)

Alkuperäinen nimi: Army of Darkness

Tunnetaan myös nimellä: Evil Dead 3

Ohjaus: Sam Raimi

Käsikirjoitus: Sam ja Ivan Raimi

Pääosissa: Bruce Campbell, Embeth Davidtz, Ian Abercrombie, Marcus Gilbert, Ted Raimi, Bridget Fonda


Varoitus: Seuraava kappale sisältää spoilereita, joten  joe et ole nähnyt 2 edellistä EDiä, skippaa tämä kappale.

ED2:sen lopussa Ash joutui aikapyörteen viemäksi ja päätyi keskiajalle.

Spoilerivaara ohi ja nyt itse asiaan.

Bruce Campbellin tulkitsema Ash on siis jumissa keskiajalla ja ainoa keino päästä ysärille on löytää edellisistä EDeistä tuttu nahkakantinen kirja Necronmicon, joka sisältää aikamatkustus loitsun.


Kirjan löytyy, mutta Ash joutuu kokemaan kovia ja kaiken lisäksi  Ashin paha kaksoisolento ilmestyy kuviin ja  aloitta sodan luurankoarmeijansa kanssa.

Army of Darkness poikkeaa trilogian aiemmista osista ison budjetin, runsan huumorin ja fantasiateeman puolesta. Aikamoinen pesäero aikasempiin EDeihin verrattuna, mutta silti menoa on viihdyttävää ja Bruce Campbell on jälleen mies paikallaan Ashin roolissa.

Huumoria on siis tässä paljon ja kovimmat naurut irtosivat Ashin kirjanetsintäreisun aikana, jossa Ash joutuu tappeluun pahan kaksoisolentonsa ja satojen miniversioidensa kanssa. Hauskaa ja aika psykeedeelistä meininkiä siis. Lisäksi Sam Raimi heitti elokuvaan myös mukaan tribuutin Stop motion animaation maestro Ray Harryhauserille1920-2013)  toisessa hauskassa ja mainitsemisen arvoisessa kohtauksessa, jossa luurangot kaivat maasta lisää jäseniä armeijaansa.

Hauska, vauhdikas ja viihdyttävä päätös ED-trilogialle.

This is my boomstick!

Arvosana⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti