sunnuntai 22. huhtikuuta 2018

Carlito's way(1993)

Ohjaus: Brian De Palm

Käsikirjoitus: David Koepp( Edwin Torresin kirjojen  Carlito's way jaAfter Hours pohjalta)


Pääosissa: Al Pacino, Sean Penn, Penelope Ann Miller, John  Leguizamo, Luis Guzman, Viggo Mortensen, Adrian Pasdar, Al Israel, James Rebhorn


Nyt arvostelussa Palman ja Pacinon toinen yhteistyö latinogangsterin noususta ja tuhosta ja tämä,oli myös ensimmäinen kskaan näkemäni Palman elokuva ja  Elokuusta 2010 lähtien olen ollut suuri De Palma fani ja nyt itse asiaan.

Elokuva sijoittu New Yorkiin vuoteen 1975 ja tarina lähtee käyntiin Pacinon tulkitseman puertoricolaisen gangsterin vapaudutta vankilasta istuttuaan 5 vuotta 30 vuoden kakusta.


Vankilasta vapauduttuaan Carlito päättää pysyä kaidalla tiellä ja yrittää palata yhteen tyttöystävänsä Gailin (Penelope Ann Miller) kanssa. Mutta asiat eivät suju odotetusti ja  kaiken lisäksi Carliton  kokkelipäinen  asianaja David Kleinfeld (Sean Penn)  junailee Carliton mukaan takaisin hämäräbisneksiin.

Pacino on jälleen kerran elementissään gangsterina ja Sean Penn veti hyvän sivuroolin kokkelipäisenä asianajajana ja triviana mainittakoon, että GTA Vice Cityssä esiintyvä asianajajahahmo Ken Rosenberg perustuu David Keinfieldiin ja  tämä on Lahjomattomien lisäksi kolmas  Palman elokuva, jossa on  keskeisenä tapahtumapaikkana  toimii juna-asema.



2 katsomiskerran jälkeen hyväksi todettu ja kerrassaan loistava ysärigangstailu.


Arvosana⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti