perjantai 13. huhtikuuta 2018

Blackhat(2015)

Ohjaus: Michael Mann

Käsikirjoitus: Michael Mann ja Morgan Davis Foehl

Pääosissa: Chris Hemsworth,  Holt McCallany, Leehom Wang, Ritchie Coster, Viola Davis,  Wei Tang,  Yorick Van Wageningen

Michael Manniä pukkaa jälleen kerran tännä Leffakulinaristin saitille ja nyt arvosteluvuorossa Mannin  uusin ja huonoksi väitetty ja jopa jenkeissä teattereista poisvedetty hakkeritrilleri Blackhat.

Mustahattu alkaa Kiinasta, jossa ydinvoimalassa räjähtää reaktori ja  pörssikursit romahtavat Mustahattuna tunnetun hakkerin hakkeroinin seurauksena. Kiinan viranomaiset ja FBI alkavat jäljittämään  syyllistä, j ja FBI pyytä apua vankilassa istuvalta hakkerilta  Nick Hathawayltä ( Chris Hemsworth) apua ja hyvityksenä konsultaatiosta FBI lupaa lyhentää Nickin kakkua.


Spoilerit päättyvät tähän ja takaisin Mustahatun väitettyyn huonouteen.

Onko se huono?

Ei, mutta  ei mene Mannin parhaimpien ohjausten tasolle, mutta  kyllä tämä oli erinomainen, tyylikäs ja tiivistunnelmainen rikosstoori ala Michael Mann ja Mannin tavaramerkit elikkä kovaääniset ammuskelut ja öiset kaupunkimaisemat olivat vahvasti läsnä tässäkin, mutta hakkerointiteema ei oikein istunut Mannin ohjaukseen hyvin ja tämä olisi ollut varmaan parempi jonkun muu  ohjaamana ja pääosassakin olisi saanut olla joku muu kuin Hemsworth.

Pidän toki Hemsworthin roolityöstä Thorina, mutta  Mustahatun pääosan hän ei sopinut ollenkaan ja olisin kyllä toivonut näkeväni esim Ryan Reynoldsin tässä. Hän sentään osaa taipua monenlaisiin rooleihin , oli kyseessä  mikä genre tahansa, niin kyllä vaan Ryan osaa.



Jokatapauksessa Mustahattu on ainoa 4 staran elokuva Manniltä, sillä hakkerointiteema ja Hemsworth pääosassa laskivat pisteitä, mutta ei tämä missään tapauksessa ollut huono ja koska olenn Mann-fani, joten olihan tämä tietysti katsottava ja katsomisen arvoinen tämä oli edellämainituista puutteista huolimatta.


Arvosana⭐️⭐️⭐️⭐️

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti