perjantai 6. huhtikuuta 2018

Passion(2012)

Ohjaus: Brian De Palma

Käsikirjoitus: Brian De Palma(  Alain Corneaun ja Natalie  Craterin vuoden 2010 Intohimorikoksia-elokuvan pohjalta)



Pääosissa: Noomi Rapace, Rachel  McAdams,  Paul Anderson, Rainer Bock, Karoline Herfurth

Nyt arvostelussa suosikkiohjaajani uusin elokuva. Ja sitten asiaan.


Passion kertoo mainostoimistossa työskentelevistä, muijista.  Isabelle (Rapace) on keksinyt hienon mainoskampanja, mutta pomo Christine ( McAdams) varastaa mainoskampanja ja esittelee sitä omanana ideanaan. Kyrpiintynyt Isabelle suunittelee kostoa, mikä tietysti johtaa  murhaan.


Hyvästä tarinasta huolimatta Passion on jopa De Palman elokuvaksi harvinaisen köykkäisesti ohjattu ja näytelty. Kuitenkin De Palman parhaimpien elokuvien tavaramerkit elikkä split screen tarinallisena tehokeinona ja hovisäveltäjä Pino Donaggion  soundtrack pelastaa jonkin verran Passionia  vajoamasta pohjamutiin.


Ei tosiaankan ole De Palman parhaimpia, mutta lähinä edellämainttujen tavaramerkkien käytön takia ihan katsottava jännitysnäytelmä, joka oli kaivannut räväkämpää otetta, parempaa castingiä  ja Donaggion tavamerkiksi muodutuneita Palman elokuvien sisällön kanssa ristiriidassa olevia romanttisia sävellyksiä.

Toivottavasti Palman tuleva elokuva Domino on onnistunut teos ja toivottavasti Palmaa tekee comebackin  Hollywoodin ykkösohjaajien joukkoon ja näyttä 2000-luvun wannabe-ohjaajille, miten kunnon elokuvia tehdään.

Arvosana⭐️⭐️⭐️

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti