tiistai 24. huhtikuuta 2018

Miami Vice(2006)

Ohjaus ja käsikirjoitus: Michael Mann

Pääosissa: Colin Farrell, Jamie Foxx, Gong Li, Justin Theroux, Ciarán Hinds, Naomie Harris, Elizabeth Rodriguez, Domenick Lombardozzi,  Barry Shabaka Henley,  John Ortiz, John Hawkes, Tom Towles


Tänään  kävin katsoman Orionissa suosikkehini kuuluvan Manhunterin, joten sen kunniaksi lisää Manniä pukaa Leffakulinaristin saitille.


Miami Vice, jotta Mann oli tuottamassa ja kirjoittamassa lienee kaikille tuttu paremmin tv-sarjana, joten pidemittä puheitta suoraan asiaan.

Crokett ja Tubbs  harjoittavat jälleen kerran undercover-säätöjä ja kuinka ollakkaan Crokett menee sössimään säädön hieman toisenlaisen  säädön merkeissä. Siinä leffan juoni lyhyesti ja ytimekkäästi ja tähän yleistä lätinää leffasta ilman spoilereita.


 Toimiessaan sarjan tuottajana ja kirjoittana Mannillä ei ollut ilmeisesti sanavaltaa sarjan sisällöstä, jonka takia Mann leimautukin neonvärinörtiksi ja tämä puolestaan myös näkyi Manhunterissa ja Band of the handissä, jotka ovat rikollisen aliarvostettuja kasarifiilistelylefoja.

Melko onnistuneesti Mann on siirtänyt Miami Vicen undercover-säädöt  2000-luvulle, mutta leffaversio häviää paljonkin sarjalle ja  Farrellia ja Foxxia on hyvin vaikeaa kuvitella Crokettiksi ja Tubbsiksi ja muutenkin heidän tulkintansa legendaarisesta kyttäduosta on sangen tönkkö, epäkarismaattinen ja anticool ja  nimenomaan tämä seikka  tökkii tässä leffaversiossa eniten.
Ehkäpä paremnalla castingillä tämä olisi ollut korjattavissa.



Sen sijaan Mann tavaramerkeiksi muodostuneet kovaääniset ammuskelut ja öiset kaupunkimaisemat ovat tässä läsnä ja niitä onkin aina ilo katsella  ja se myös korvaa tönkön, epäkarismaattisen ja anticoolin Farrell/Foxx-duon edesottamuksia.



Ei Mannin parhaimpia, mutta silti aliarvostettu ja katsomisen arvoinen leffaversio legendaarisesta kyttäsarjasta.


Arvosana⭐️⭐️⭐️⭐️

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti