keskiviikko 31. toukokuuta 2023

Tappava yhteys(1985)

 Alkuperäinen nimi: Lifeforce

Ohjaaja: Tobe Hooper

Käsikirjoitus: Dan O Bannon & Don Jakoby( Colin Wilsonin kirjan The Space Vampires pohjalta)

Pääosissa: Steve Railsback, Frank Finlay, Patrick Stewart, Peter Firth, Michael Gothard, Mathilda May


Nyt arvostelussa legendaarisen Hooperin  lievästi aliarvostettu toinen scifi-leffa, jonka niin ikään tuotti legendaarisen serkkujen  elikkä Golanin & Globusin Cannon Group.


Juoni lyhyesti ja ytimekkäästi:


Joukko NASA:n ja ESA:n astronautteja löytävät Halleyn komeetan varjossa ajelehtivan jutun, jota he menevät tutkimaan tarkemmin ja sieltä sitten löytyy  3 lasista arkkua, joissa lepäävät 2 mies( oletettua ja 1 nais(oletettu) Aatamin ja Eevan asussa.

Sitten alkaa tapahtumaan, kun avaruusnudistit heräävät ja tappavat koko miehistön lukuunottamatta  Eversti Tom Carlsonia, joka näkee painajaisia Eevan asussa olevasta avaruusnudistista ja pian Carlsonin painajaiset käyvät toteetn, kun avaruusnudistit, jotka paljastuvat ihmisistä elinvoimaa imeviksi avaaruusvampyyreiksi, ottavat hatkat laboratoriosta ja pian Lontoossa onkin meneillään kovan luokan Vampyyri/Zombi-invaasio.


Hieman kyllä ihmetyttää, miksi tämä on haukuttu maan rakoon, sillä, ainakin allekirjoittanut piti tästä eri paljon ja tässä oli kaikkea, mitä voi hyvältä elokuvalta toivoa, elikkä jännä tarina, aikaansa nähden  visuaalisesti hienot lavasteet ja tehosteet, Henry Mancinin soundtrack ja pisteenä I:n päälle nais(oletettua) kauneutta Eevan asussa.


Lifeforce tarjoaa lievästi aliarvostetun ja viihdyttävän kasarin kauhu/scifin vänkällä tarinalla varustettuna ja allekirjoittaneen kirjoissa on paljon parempi kuin lievästi yliarvostetut, mutta klassikon statuksen ansainneet TCM ja Poltergeist ja Hooperin CV:ssä tämä on allekirjoittaneen kirjoissa 2.paras Funhousen jälkeen.


Arvosana⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti