keskiviikko 3. toukokuuta 2023

King Kong elää(1986)

 Alkuperäinen nimi: King Kong Lives


Ohjaaja: John Guillermin

Käsikirjoitus: Ronald  Shusett & Steven Pressfield


Pääosissa: Linda Hamilton, Brian Kerwin, John Ashton, Peter Elliott, George Yiasoumi


Nyt arvostelussa  allekirjoittaneen suosikki King Kong-filmatisoinnin(1976) vähemmän tunnettu ja ”pahamaineinen” jatko-osa, jolla oli osuttaa legendaarisen Dino De Laurentiisin perustaman nimikko-tuotantoyhtiön DEG:in(De Laurentiis Entertainment  Group) konkurssiin, sillä Dino oletti, että tekemällä jatko-osan 10 takaiselle kassamagneetille menestys olisi jälleen taattu ja firma pelastettu, mutta toisin siinä kävi.


Juoni lyhyesti ja ytimekkäästi:

10 vuotta aiemmin Kong ammuttiin alas WTC-torneista, mutta se ei delannut, vaan vaipui koomaan ja siitä lähtien  tohtori Amy Franklin on  yrittänyt  saada Kongin  takaisin elävien kirjoihin, mutta siihen tarvitaan verensiirtoa toiselta isolta gorillalta.

Lajitoveri löytyykin sattumalta, kun köyhän mies(oletetun) Indiana Jones, Hank Mitchell tuo tuliaisiksi Borneo-matkaltaan naaras(oletetun) Kongin, joka viedään heti verenluovutukseen ja niin Iso K on taas elävien kirjoissa.


Mutta koska Iso K on ollut koomassa 10 vuotta ja vailla nais(oletettua) seuraa ja koska blondeja ei ole mailla halmeilla, niin Iso K ottaa hatkat ja vapauttaa samalla Lady Kongiksi nimetyn naaras(oletetun) lajitoverinsa ja karkaa läheiseen metsään.


Amy ja Hank lähtevät etsimään karvaista pariskuntaa, kuten myöskin sotahullu eversti Nevitt  joukkoineen ja lauma  hillbillyjä ja vaikka leffa onkin vuodelta  1986 ja bujetti 18 miljoonaa, niin siitä huolimatta  luvassa on edellisen vuosikymmenen  tyylistä   apinapuvussa riehumista pienoismallimetsässä ja lelutankkien rymyämistä ja viskomista sitten oikein urakalla ja leffan kohokohtana gorillapariskunta odottaa perheenlisäystä.


Alunperin Jeff Bridgesiä ja Jessica Langea pyydettiin uusimaan ykkösosasta tutut roolinsa tässä, mutta eivät näköjään haluneet esiintyä B-luokan leffassa, joten tilalle sitten saatiin Linda Hamilton, joka  veti ihan kelpo roolisuorituksen pääosassa, vaikkei mistään Sarah Connor-tason suorituksesta voida puhukaan ja alunperin Peter Weller olisi ollut Hamiltonin sidekick, mutta Robocopin kuvaukset osuivat päällekkäin ja  niinpä tilalle saatiin köyhän mies(oletetun) Weller, elikkä Kerwin, joka jää auttamatta Hamiltonin varjoon.

Leffan parhaimman roolin veti parhaiten 2 ekasta Beverly Hills kytästä tuttu John Ashton eversti  Nevittin roolissa ja vaikka katsojana olinkin gorillapariskunnan puolella, niin siitä huolimatta viihdyin enemmän seuratessani everstin edesottamuksia gorillajahdin parissa.


Ei kyllä mene ykkösosan tasolle, mutta muuten mainio ja viihdyttävä  jatko-osa allekirjoittaneen suosikki King Kong-filmatisoinnille.


Arvosana⭐️⭐️⭐️⭐️







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti