sunnuntai 28. toukokuuta 2023

Guardians of the Galaxy Vol 3(2023)

 Ohjaus & Käsikirjoitus: James Gunn

Pääosissa: Chris Pratt. Bradley Cooper, Vin Diesel, Dave Bautista, Zoe Saldana, Karen Gillan,  Pom Klementieff,  Sean Gunn,  Sylvester Stallone, Will Poulter,  Elizabeth  Debicki, Chukwudi, Iwuji,  Maria Bakalova,  Linda Cardellini,  Nathan Fillion, Judy Greer, Michael Rooker, Seth Green, Gregg Henry


Nyt arvostelussa kauan odotettu(6 vuotta)  GotG-trilogian  päätös, tai kuten allekirjoittanut itse nimittää elokuvaa ”Puhuva Pesukarhu ja Puu avaruudessa Osa 3”  ja tällä kertaa tarina keskittyy  ”Roskispandana” tunnetun Rocketin taustoihin.


Arvostelu saattaa sisältää spoileria liittyen edelliseen osaan ja  Avengers: Endgameen:


Peter Quill aka Star Lord on taantunut alkoholistiksi, koska suree edesmennyttä Gamoraa, joka sai surmansa taisteltuaan Thanosia vastaan.

Edellisen osan lopputekstien välissä esitetyssä kohtauksessa mainittu Adam Warlock tekee vihdoin ensiesiintymisensä valkokankaalla ja ensitöikseen hyökkää Vartijoiden tukikohtaan, koska Rocket varasti ”Hanurilax”-akkuja  Kultaiselta kansalta.


Rocket haavoittuu kriittisesti rähinässä ja alkaa muistamaan asioita menneisyydestään koe-eläimenä Suuren Kehittäjän laboratoriossa, jossa  luotiin Turreja, joiden avulla Kehittäjä kansoitti Maapallona muistuttavan planeetan ja Rocket on yksi tämän epäinhimillisen kokeen tuloksista.

Ja kuinka ollakkaan, Kehittäjä ilmaantuu maisemiin  jahtaamaan Rocketia, joten GotG to the rescue jne...


Ja kuten alussa totesin, Rocket on tällä kertaa tarinan keskipisteenä ja  tarina polkaistaan dramaattisesti käyntiin Rocketin käppäilessä kadulla Radioheadin Creepin akustisen version soidessa taustalla.

Ja vaikka MCU:n leffan tunnetaan lystikkäinä viihdepläjäyksinä, niin ed mainitusta Rocketin taustatarinassa ei olle mitään hurraamista ja se oli jopa Marvel-mittapuun mukaan harvinaisen synkkää menoa ja veti jopa vertoja edellisen osan haikealle finaalille , jossa Peterin adoptio-isä Yondu uhraisi itsensä pelastaakseen maailman.

Ja PETA, joka  normaalisti on ollut Hollywoodin kimpussa eläinten käsittelyn takia, antoi vaihteeksi ylistävää palautetta siitä, miten inhorealistisesti Rocketin origin stroy  koe-eläimenä oli kirjoitettu ja lavastettu, joten hatunnosto Disneylle ja Marvelille, kun ottivat näinkin vaikeita asioita esiin viihteen muodossa.


Onneksi koko leffa ei mene synkistelyksi, vaan mukaan on  vanhaan tuttuun MCU-tyyliin huumoria mukana tunnelmaa keventämässä ja loput soundtrackistä, jossa kuullaan  Radioheadin lisäksi mm EWF:ää ja Alice Cooperia ansaitsee myöskin krediittiä.


GotG Vol 3 on hieno, eeppinen ja paikoittain liikuttava päätös trilogialle ja innolla odotan, mitä MCU:n 5. vihde, jonka 2,elokuva tämä on tuo tulevaisuudessa tullessaan.


Arvosana⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti