maanantai 8. toukokuuta 2023

Black Moon Rising(1986)

Ohjaaja: Harley Cokliss

Käsikirjoitus: John Carpenter, Desmond Nakano, William Gray

Pääosissa: Tommy Lee Jones, Linda Hamilton, Robert Vaughn,  Richard Jaeckel, Lee Ving, Bubba Smith, Keenan Wynn, William Sanderson, Nick Cassavetes


Nyt arvostelussa Puusepän kirjoittama lievästi aliarvostettu kasariäksön, joka julkaistiin samana vuonna Säpinää Chinatownissa kanssa.


Juoni lyhyesti ja ytimekkäästi:

Ex-varas Sam Quint joutuu takaisin töihin, kun FBI kiristää hänet kääntämään korpun, joka sisältää raskauttavia todisteita  Lucky Dollar-lafkaa vastaan.


Sam kääntää disketin, mutta saa peräänsä ex-kollega Ringerin, joka työskentelee ed mainitulle lafkalle.


Sillä väliin aavikolla testataan uutta Black Moon-nimistä superauton prototyyppiä ja myöhemmin Sam ja auton omistaja Earl Windom törmäävät sattumalta bensa-asemalla ja tilaisuuden koittaessa Sam jemmaa korpun   Black Moonin takapuskuriin ja Earl roudaa auton Los Angelesiin.


Sam seuraa autoa, mutta juuri kun hän saamassa korpun takaisin, paikallinen autovarkaiden kopla tyhjentävät  hotellin parkkipaikan, vieden myös Black Moonin.

Sam onnistuu jäljittämään Black Moonin hylättyyn parkkihalliin, jossa kopla laittaa autot uuteen uskoon jälleenmyyntiä varten





Sam ja Nina, koplan johtaja rupeavat yhteistyöhön  saadakseen Black Moonin takaisin  Ed Ryland-nimisen autovarassyndikaatin johtajalta, mutta Samia kiinnostaa enemmän korppu, joka on saatava 3 päivässä takaisin tai muuten  juttu Lucky Dollaria vastaan kaatuu ja Sam puolestaan joutuu lusimaan pitkäksi aikaan.


Jos Puuseppä olisi ohjannut tämän, olisi tässä ollut ainesta klassikoksi, mutta muuten tämä on keskivertoa parempi kasariäksön yllättävän kliseevapaalla tarinalla varustettuna.


TLJ vetää ihan kelpo roolisuorituksen pääosassa, vaikkei uran parhaimpiin kuulu ja alunperin pääosaan harkittiin Bronsonille, jolle tämä olisi saattanut olla passeli rooli ja näin ollen leffa olisi saattanut olla paljon viihdyttävämpi.

Myös Jeff Bridges, Don Johnson, Richard Dean Anderson ja Tom Berenger olivat myöskin harkinnassa pääosaan näin sivumennen mainittakoon 


Ja olipa yllättävää nähdä Bubba Smith vaihteeksi ”vakavassa” roolissa TLJ:ä hiostavana FBI-agenttina,vaikka hahmosta tulikin paikoittain mieleen astetta kiukkuisempi Hightower.


BMR on keskivertoa parempi ja viihdyttävämpi kasariäksön, jossa olisi ollut ainesta klassikoksi, jos Puuseppä olisi ohjannut tämän, mutta menkööt nyt näin.


Arvosana⭐️⭐️⭐️⭐️






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti