sunnuntai 4. kesäkuuta 2023

Kesäleiri(1983)

 Alkuperäinen nimi: Sleepaway Camp

Ohjaus & Käsikirjoitus: Robert Hiltzik

Pääosissa: Felissa Rose, Jonathan Tiersten, Mike Kellin, Christopher Collett, Katherine Kamhi, Karen Fields, Paul DeAngelo


Nyt arvostelussa kesän alkamisen kunniaksi taas yksi kesäleirille sijoittuva ja  4 jatko-osaa saanut Slasher-klassikko, joka parhaiten tunnetaan  ”seisauttavasta” lopputwististä sekä siitä, että vaihteeksi oikeat teinit esittävät teinejä, toisin kuin genren muissa teoksissa, jossa 30-vuotiaat ”teinit” säheltävät ympäriinsä.

Sitten asiaan:

1975 sateenkaari-uusioperhe, johon kuuluvat isät John ja Lenny sekä lapset Angela ja Peter  (Seth MacFarlane ja Family Guyn käsikirjoittajat ilmeisesti nähneet tämän leffan)  ovat veneilemässä, kunnes  paikalle huristelee joukko nuorisolaisia moottoriveneessä ja uimassa olleet John, Angela ja Peter jäävät veneen alle, toisin vain Angela selviää onnettomuudesta.

8 vuotta myöhemmin Angela asuu Martha-täti  ja Ricky-serkun luona, kunnes Angela ja Ricky lähtevät kesäleirille, jossa Angela joutuu kiusatuksi ja sekä  setämieskokin  lähentelemäksi, mutta sitten leirillä alkaa tapahtumaan tapaturmia ja murhia, mutta kuka onkaan niiden takana?


Vaikka 1983 kesäleiri olikin jo puhkikulutettu miljöö Slasher-elokuvalle, niin siitä huolimatta leiri tarjosi mainiot puitteet tapahtumille ja mukaan mahtui pari nokkelaa murhaa, jossa hyödynnettiin kätevästi leirin ympäristöä.


Sleepway Camp on taas vaihteeksi yksi loistava ja viihdyttävä Slasher-klassikko, joka kannattaa katsoa  pelkästään klassisen ”seisauttavan” lopputwistin takia.


Arvosana⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti