sunnuntai 25. kesäkuuta 2023

Hämärän pelottavat varjot(1983)

 Alkuperäinen nimi: Twilight Zone: The Movie

Ohjaus: John Landis,  Steven Spielberg, Joe Dante, George Miller

Käsikirjoitus: John Landis, Richard Matheson, Melissa Mathison, George Clayton Johnson

Pääosissa: Albert Brooks, Dan Aykroyd, Vic Morrow, Charles Hallahan, Stephen Bishop,  Steven Williams, Doug McGrath, John Larroquette, Scatman Crothers, Priscilla Pointer, Kathleen Quinlan, Kevin McCarthy, Nancy Cartwright, Dick Miller, John Lithgow, Donna Dixon, Burges Meredith


Nyt arvostelussa legendaariseen 50-60-lukujen tv-sarjaan pohjautuva 4 episodista koostuva kokoillan elokuva, jonka episodit pohjautuvat tai osittain pohjautuvat tv-sarjan jaksoihin.

Prologi: Kaverukset ( Brooks & Aykroyd) ovat autolla liikenteessä, kunnes keskustelu kääntyy alkuperäisen  tv-sarjan puolelle.



1. Episodi: Time Out

Rasisti nimeltään Bill Connor joutuu tahtomattaan opettavaiselle aikamatkalle Kolmen K:n kokouksesta Natsien  miehittämään Ranskaan ja sieltä Vietnamin sotaan oppiakseen kantapään kautta, miltä tuntuu itse olla olla syrjitty ja vainottu.

Episodi 2: Kick The Can

Seniorien keskuksessa sattuu ja tapahtuu kummia,  kun keskuksen uusi asukas, Herra Bloom kehottaa muita pelaamaan lapsuutensa suosikkipeliä, ”Kick The Can” ja sen jälkeen seniorit muuttuvat nuoriksi jälleen.


Episodi 3: It’s  a Good Life


Poika(oletettu  nimeltään  Anthony piinaa hänet päivälliselle kutsunutta Foley-nimistä,perhettä ja pian käy ilmi, että Anthony ei ole ihminen, vaan jonkinsortin hirviö, jolla on kyky muokata maailmaa mieleisensä mukaiseen suuntaan.


Episodi 4: Nightmare  at 20 000 ft 


Allekirjoittaneen suosikki 4 episodista: Lentopelkoinen John Valentine joutuu ensimmäistä kertaa lentokoneeseen, mutta matkaa ei paranna se, että John näkee lentokoneen ikkunasta Gremlinin hajottavan moottoria, mutta koska  kukaan muu ei näe oliota, Johnia aletaan pitämään tärähtäneenä.


Vaikka Episodit 3 ja 4 olivatkin tuttuja jo ennestään Simpsoneiden Halloween-jaksoista, niin onnistui tämä silti viihdyttämään  ja olemaan vuotta aiemmin julkaistun Creepshow’n veroinen mestariteos.


Arvosana⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti