maanantai 19. kesäkuuta 2023

Meteoriitti(1979)

 Alkuperäinen nimi: Meteor

Ohjaaja: Ronald Neame

 Pääosissa: Sean Connery, Natalie Wood, Henry Fonda, Karl Malden, Martin Landau, Richard Dysart, Howard Trevor, Sybil Danning


Nyt arvostelussa toinen vuoden-79 katastrofidraama, jonka ohjauksesta vastasi Ronald Neame, joka ohjasi myös Helmikuussa arvostelemani S/S Poseidonin seikkailun(1972) ja tämä leffa oli myös aikansa edellä, sillä tämä esitteli metoriitin aiheuttaman uhan 19 vuotta ennen Armageddonia ja Deep Impactiä. Jännää.


Juoni lyhyesti ja ytimekkäästi:


Tajuttoman iso meteoriitti uhkaa maapalloa, joten USA ja NL unohtavat hetkeksi Kylmän sodan ja päättävät tehdä yhteistyötä estääkseen  tuhon.

Aika tyypillistä vuosikymmenensä katastrofidraamaa pukkaa siis jälleen, mutta  tämän ollessa edelläkävijä  meteoriitti-teemansa takia 19 vuotta ennen genren tunnetuimpia teoksia tekivät tästä mainion pätkän.


Meteoriitti ei vedä vertoja  Poseidonille, mutta tarjoaa taas vaihteeksi keskivertoa paremman ja tyypillisen vuosikymmenensä katastrofidraaman, jossa Henry Fonda pääsi toistamiseen esittämään USA:n presidenttiä Sidney Lumetin  Fail-Safen(1964) jälkeen.


Arvosana⭐️⭐️⭐️⭐️


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti