keskiviikko 28. kesäkuuta 2023

Bringing Out the Dead(1999)

 Ohjaaja: Martin Scorsese

Käsikirjoitus: Paul Schrader( Joe Connellyn kirjan pohjalta)

Pääosissa: Nicolas Cage, Patricia Arquette, John Goodman, Ving Rhames, Tom Sizemore, Marc Anthony, Cliff Curtis, Mary Beth Hurt, Aida  Turturro, Nestor Serrano, Afemo Omilani, Michael K. Williams


Taas vaihteeksi arvostelussa De Niro-vapaata Scorsesea. Sitten asiaan:


Ambulanssisafööri Frank Pierce Cruisailee pitkin New Yorkia kohdaten jos jonkinnäköistä onnettomuutta ja muuta skeidaa.

Hermoromahduksen partaalla  oleva Frank näkee jatkuvasti harhanäkyjä, joissa esiintyy aina Rose-niminen tyttö(oletettu), jonka henkeä Frank ei kyennyt pelastamaan vuosia aiemmin.


Sitten erään keikan yhteydessä Frank tapaa Maryn, jonka isä tekee kuolemaa ja tällä kertaa Frank päättää tehdä vaihteeksi jotain hyvää ja olla  Maryn henkisenä tukena.


Vaikka tässä oltiin samoilla linjoilla kuin Taksikuskissa( Loppuunpalanut safööri, vanha kunnon Likaviemäri-New York jne) niin siitä huolimatta tämä kulki oikein mallikkaasti  omillaan ja olematta reboot samojen mestarien mestariteoksesta.


Vaikka monet pitävätkin Cagen Oscar-palkittua roolisuoritusta elokuvassa Leaving Las Vegas(1995) äijän uran parhaana, mutta allekirjoittaneen näkemistä Cagen roolisuorituksista tämä oli paras, vaikkakin Edward Norton, jota alunperin harkittiin päärooliin, olisi myöskin saattanut tehdä hyvää jälkeä tässä, mutta Cagella mentiin tällä)kin) kertaa.


Sivuosista jäivät parhaiten mieleen Goodman, Rhames ja Sizemore Frankin kollegoiden osissa ja erityisesti Rhamesin esittämän Marcus toi  niin muuten tympeään leffaan mukaan hieman huumoria.


Sivuosissa piipahtivat myös tuttuun tyylinsä Scorsese itse, toisin ääniroolissa tällä kertaa ja samoin myös Queen Latifah ja olipa myös yllättävää nähdä Tuho-Osaston Judy Reyes vakavassa sairaalaan keskittyvässä tarinassa. 


Bringing Out the Dead on jälleen kerran taattua Scorsesea alusta loppuun asti.


Arvosana⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti