torstai 9. maaliskuuta 2023

Supercool(2021)

Ohjaaja: Teppo Airaksinen

Käsikirjoitus:  Olli Haikka, Eric Goren, Patricia Goren, Ali Moussavi

Pääosissa: Jake Short, Miles J. Harvey, Madison Davenport, Damon Wayans Jr, Odessa A’zion


Nyt arvostelussa  toissavuonna valmistunut, mutta koronan takia vasta vähän yli vuosi sitten ensi-iltansa saanut high school-komedia, jonka myötä on torilla taas tavattu, sillä ohjaajana hääri jo 3.suomalainen Hollywoodissa. Sitten asiaan:


Päähenkilö Neil on tyypillinen nörtti, jonka vapaa-aika kuluu piirtäen pikkutuhmaa sarjakuvaa nimeltään Supercool  ja nettipoken parissa myöskin.


High School lähenee loppuaan ja kouluun kuumin tyttö(oletettu) järjestää bileet, joihin pääsyn Neil  mokaa heitettyään yrjöt Summerin päälle koko koulun nähden.


Parhaan kaverinsa Gilbertin ehdotuksesta Neil päättää heittää toiveen klo 23:23 jonkun jutun perusteella ja seuraavana aamuna Neil herää melkoisena könsikkäänä, joka kliseiden mukaan näkyy vain peilikuvana ja muut hahmot ensiksi pelästyvät muodonmuutosta, mutta pitkän jahkailun jälkeen tajuavat, että kyseessä on tuttu tyyppi  eri ruumiissa.


Neil, joka nyt tunnetaan nimellä Ace ja Gilbert saavat kutsun juhliin, mutta kaikki menee mönkään, kun juttuun sekaantuvat kokkeliliiga, Porsche-kauppias, poliisit, vihainen intialainen lähikauppias ja Chad, koulun kuumin poika(oletettu)


Elikkä tuttua ja turvallista high school-komediaa ruuminvaihto-twistillä varustettuna  kotimaisen ohjaajan näkökulmasta nähtynä ja toivottavasti Teppo pääsee jatkamaan uraansa Hollywoodissa, sillä  viihdyin eri paljon tämän parissa ja en muista, milloin olen viimeksi nauranut elokuvateatterissa.


Supercool edustaa nykykomedian aatelia, josta muidenkin pitäisi ottaa mallia, sillä hyvä komedia ei  kaipaa liikaa navan alla olevaan ja yrjöön   viittaavaa huumoria, vaan se toimii pelkästään nokkelan käsikirjoituksen ja hyvän ajoituksen kanssa ja samalla tämä on myös hyvä esimerkki siitä, että hyvän elokuvaan saa tehtyä pienelläkin budjetilla(8,8 miljoonaa), joten olisi suotavaa, että meilläkin alettaisiin tekemään vähän tasokkaampia leffoja.


Arvosana⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti