sunnuntai 26. maaliskuuta 2023

Liftari(1986)

 Alkuperäinen nimi: The Hitcher

Ohjaaja: Robert Harmon

Käsikirjoitus: Eric Red

Pääosissa: Rutger Hauer,  C. Thomas Howell, Jennifer Jason Leigh, Jeffrey DeMunn, Billy Green Bush, Jack Thibeau,  Gene Davis, John M. Jackson


Nyt arvostelussa legendaarinen kasarin trilleri, jonka käsikirjoituksesta vastaa allekirjoittaneen suosikki vampyyrielokuvan   Near Darkin kynäilyt Eric Red.


Juoni lyhyesti ja ytimekkäästi:


Jim Halsey on ajamassa autoa Chicagosta San Diegoon, kunnes Texasin kohdilla kyytiin tarttuu liftari nimeltään John Ryder.


Matkan aikana Ryder alkaa käydä uhkaavaksi, joten Jim heittää hänet vex, mutta pian Ryder onkin onnistunut liftaamaan erään perheen kyytiin ja kuten arvatta saattaa perhe ei pääsee päämääräänsä.


Löydettyään perheen verisen  piilojameksen ,Ryder ilmaantuu jälleen uhkailemaan ja toteaa, että Jim olisi voinnut estää perheen kohtalon.

Sitten Jim pysähtyy kahvilassa, jossa hän soittaa poliisit, mutta poliisien saapuessa paikalle he lyövät raudat Jimin ranteisiin, koska epäilevät häntä Ryderin suorittamista murhista.

Jim onnistuu pakenemaan, mukanaan kahvilan tarjoilija Nash, joka uskoo Jimi syyttömyyteen ja Ryderin lisäksi parivaljakolla on perässään poliisit.


Lyhyt ja ytimekäs toiminta /trilleri,  liftaamisen vaaroista, jossa, pyssyt ja pelti paukku ja jossa Hauer veti Blade Runnerin ja Hobo with a Shotgunin(2011) ohella uransa  parhaimman roolisuorituksen.


Arvosana⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti