tiistai 28. maaliskuuta 2023

The Killer(1989)

 Alkuperäinen nimi: Dip  huet seung hung

Ohjaus & Käsikirjoitus: John Woo

Pääosissa: Chow Yun-Fat, Danny Lee, Sally Yeh


Nyt arvostelussa legendaarisen John Woon klassinen kasariäksön, joka tuli nähtyä tänään Arkiston esittämänä 35MM-filmiltä.


Juoni lyhyesti ja ytimekkäästi:


Palkkatappaja Jeff on keikalla, joka eskaloituu verilöylyksi ja rähinän tuoksinassa Jeff sokaisee vahingossa yökerholaulajattaren  Jennien, joten Jeff päättää pistää hanskat naulaan ja ottaa viimeisen keikan vastaan saadakseen kahisevaa, jonka Jeff aikoo käyttää leikkaukseen, jotta Jennie saisi näkönsä takaisin.


Mutta Jeff joutuu yllättäen   työnantajansa tappolistalle ja poliisit ovat päässeet jäljille, joten Jeff joutuu tekemään yhteistyötä häntä jäljittävän poliisin, Li Yingin kanssa selvitäkseen hengissä.


Tarinan perusasetelma on poimittu suoraan viikko sitten näkemästäni Melville Ajojahdista päähenkilön nimeä myöten ja saapahan allekirjoittaneen suosikkeihin lukeutuva Hannibal Lecter-filmatisointi Manhunter myöskin kunnianosoituksen kohtauksessa, jossa Li Ying saapuu Jeffin asuntoon ja pelkästään istumalla nojatuolissa Li pystyy eläytymään hetkeä aiemmin tapahtuneeseen ammuskeluun Jeffin näkökulmasta  nähtynä.


Tyylikäs, verinen, vauhdikas, jännä  ja paikoittain myös hauska ja liikuttava The Killer edustaa kasariäksöniä  parhaimillaan.


Arvosana⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti