perjantai 31. maaliskuuta 2023

Pearl(2022)

 Ohjaaja: Ti West

Käsikirjoitus: Mia Goth & Ti West

Pääosissa: Mia Goth, David Corenswet, Emma Jenkins-Purro, Matthew Sunderland, Tandi Wright


Nyt arvostelussa kolmas  tämän kevään NV-festareilla nähty elokuva, joka on  viime vuonna julkaistun  Slasherin X:n etko-osa, joka kertoo siitä, miten Pearlistä kuoriutui X:ssä nähty  murhanhimoinen  hihhulimummo.


Eletään vuotta 1918, 1.maailmansota on päättymäisillään, Espanjantauti kurittaa kansaa ja Pearl odottaa aviomiehensä Howardin palaavan sodasta ja huolehtii äitinsä kanssa pyörätuoliin joutuneesta isästään maatilan ylläpidon ohella.

Kaiken ed mainitun ohella Pearl  piipahtaa silloin tällöin kaupungilla elokuvissa katsomassa musikaaleja ja hän itse haaveilee myös olevansa suuri tähti jonakin päivänä.


Mutta asiat saavat ikävän käänteen, kun uusi tuttava, elokuvateatterin projektorinkäyttäjä näyttää hänelle esihistoriallisen kolmen X:n elokuvan ja äiti kieltää Pearliä ottamasta  osaa koe-esiintymiseen, jossa haetaan tanssijaa musikaalia varten ja nämä 2 asia horjuttavat jo Pearlin heikoilla olevaa mielenterveyttä jo entisestään ja lopussa ei hyvä heilu leffan muille hahmoille.


Siinä missä X oli kunnianosoitus 70-luvun Slasher-elokuville, erityisesti TCM:lle, niin Pearl puolestaan on visuaalista ilmettään myöten kunnianosoitus  Hollywoodin klassisen kauden,  1930-60-lukujen musikaaleja kohtaa, erityisesti Ihmemaa OZ:in suuntaan ja jos Victor Fleming olisi ohjannut Slasher-elokuvan, niin se olisi  varmaankin näyttänyt tältä ja jännästi oli saatu tähän ympäyttä korona ja sen aiheuttamat lieveilmöt mukaan Espanjantaudin muodossa.


Mia Goth, joka näyttelee X:ssä  Maxinen ja  vanhan Pearlin roolin, vie roolinsa Pearlin nuorempana versiona tässä  uusiin  sfääreihin ja Gothista näyttää olevan muodostumassa hyvää  vauhtia Jamie Lee Curtisin Scream Queen-tittelin mantelinperijä, sillä tämä on jo 6 kauhuelokuva, missä Goth on näytellyt 10-vuotisen uransa aikana.


Pearl on jännittävä ja visuaalisesti hieno etko-osa X:lle ja saa nähdä, että onnistuu tällä hetkellä  tuotannossa oleva jatko-osa MaXXXine jatkamaan samalla laatulinjalla.


Arvosana⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti