lauantai 1. huhtikuuta 2023

Scream VI(2023)

 Ohjaus: Matt Bettinelli-Olpin & Tyler Gillett

Käsikirjoitus: Guy  Busick & James Vanderbilt

Pääosissa: Melissa Barrera, Jenna Ortega, Jasmin Savoy Brown, Mason Gooding, Jack Champion, Liana Liberato, Dermot Mulroney, Hayden Panettiere, Courtney Cox, Roger L. Jackson, Skeet Ulrich


Nyt arvostelussa legendaarisen Slasher-saagan(olettattavasti) viimeinen osa, joka tuli nähtyä ennakkoon osana kevään NV-festareita.


Arvostelu sisältää pieniä spoilereita liittyen aiempiin osiin liittyen.


Leffa alkaa hyvin kliseisesti:  Slasher-elokuvista luennoiva elokuva-alan professori on treffeillä, mutta seuralaista ei näy, joten professori soittaa ja päättää lähteä kävelemään pitkiin pahaenteisen  näköistä pimeää kujaa, jossa Ghostface  hyökkää ja surmaa professorin.


Mutta sitten tuleekin iso ja yllättävän twisti: Ghostface paljastaa jo tässä vaiheessa kasvonsa ja naamarin alta paljastuu elokuva-alan opiskelija Jason, joka oli saanut  GF:ä esittävältä taholta tehtävän surmata professori, mutta sitten tuleekin toinen iso twisti, kun  palattuaan asunnolleen, Jason löytää kämppiksensä jääkaapista ruumiina ja toinen Ghostface surmaa Jasonin.


Mario Bavan proto-slasheriä A Bay of Bloodin mieleen tuovan prologin jälkeen siirrytään seuraamaan edellisen osan päähenkilöitä, Carpenterin siskoja Samanthaa ja Tamaraa, jotka ovat muuttaneet New Yorkiin ja joista ed mainittu kärsii vieläkin traumoja  edellisen osan tapahtumista ja siitä, että hänen isänsä oli Billy Loomis, 1.osan Ghostface, joka edelleen ilmesty Samanthan hallusinaatioissa puhumaan hänelle.


Mutta sitten taas yksi GF:ksi pukeutunut tyyppi aloitta uuden murha-aallon, jättäen rikospaikalle edellisten  osissa käytettyjä GF-naamareita ja ottaen seuraaviksi kohteikseen Carpenterin siskot ja heidän lähipiirinsä, päättävät siskot tehdä GF:stä selvää lopullisesti ja apunaan heillä ovat edellisen osan kiintiö afro-oletetut sisarukset, Chad ja Mindy, ainoa  jäljellä oleva alkuperäinen hahmo, Gale Weathers sekä 4.osasta tuttu Kirby Reed, josta on tullut FBI:n agentti, joka on  saapunut kaupunkiin tutkimaan GF-murhia.


Kuten prologista  ja uudesta tapahtuma-locaatiosta voi päätellä, tämä poikkeaa täysin aiemmista osista ja tällä kertaa kuvissa riehuu jopa 3 GF:ää, mikä on franchisen ennätys, sillä aiemmin Ghosfaceja on ollut 1-2/leffa, joten tämä tuo uutta verta kuvioihin ja tekee entistä haastavaksi katsojille päätellä GF:n identiteetti tällä kertaa.


Ja uudesta verestä puheen olleen, tämä taitaa olla franchisen brutaalein elokuva, sillä uusi GF pistää porukkaa lakkoon ensimmäistä kertaa  franchisen historiassa tuliaseilla eikä perinteissä puukkohippasteluissa ole säästelty tekoveren määrässä tälläkään kertaa.


Lisäksi New York toi mukavaa vaihtelua aiempien osien Woodsborolle ja  loi oikein mainiot puitteet pukkohippastelulle ja erityisesti jännistystä luotiin hyvin metroon sijoittuvassa kohtauksessa, sillä GF:n oli helppo sulautua  naamiaisasuista porukkaa täynnä olevaan vaunuun ja tarkkasilmäiset katsojat saattavat bongata asujen joukosta muita kauhu-ikoneja, mm Michael Myersin, Freddy Krugerin ja Pinheadin.


Screma VI on onnistunut, jännä, verinen(oletettava) päätös legendaariselle Slasher-saagalle, ellei tätä päätettä vieläkin jatkaa uusien tekijöiden toimesta hamaan tulevaisuuteen asti. 


Lopputekstien jälkeen nähdään vielä lyhyt kohtaus.


Arvosana⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti