tiistai 11. huhtikuuta 2023

Air(2023)

 Ohjaaja: Ben Affleck

Käsikirjoitus: Alex Convery

Pääosissa: Matt  Damon, Ben Affleck, Jason Bateman, Chris Tucker, Chris Messina, Viola Davis, Julius Tennon,   Marlon Wayans, Matthew Maher,  Barbara Sukowa


Nyt arvostelussa 3.parhaan  Batmanin 5. ohjaama kokoillan elokuva, joka kertoo siitä, miten legendaariset Nike Air Jordan-lenkkarit saivat alkunsa ja eipä olisi uskonut, että lenkkarista saataisi väännettyä eri mielenkiintoinen ja viihdyttävä kokoillan elokuva, mutta onneksi 3.parhaan Batmanin ollessa ohjaamassa, lenkkarista saatiin väännettyä jutun juurta vajaan 2 tunnin ajaksi ilman tylsää hetkeä.


Eletään vuotta 1984, jolloin Niken kykyjenetsijä ja NBA-fani Sonny Vaccaro yrittää epätoivoisesti löytää keulakuvaa  uudelle lenkkitossulle ja Sonny saa päähänsä tehdä uraansa aloittelevasta Michael Jordanista Niken keulakuva, mutta ikävä kyllä Jordan ei halua käytää Niken tuotteita, vaan on enempi kiinnostuneempi Adidas:in ja Conversen tuotteista.


Sitten Sonny vetää ässä hihasta ja matkustaa P-Carolinaan    puhumaan  Jordanin vanhempia ympäri, että nämä suostuttelisivat poikansa Niken keulakuvaksi ja loppu onkin historiaa.


Läskipuvun ylleen vetänyt Damon tekee mainion roolisuorituksen Sonnyn roolissa, mutta sen leffan hauskimmat roolit puolestaan vetivät Affleck toimitusjohtaja Phil Knightinä, Chris Tucker  Sonnyn kollegana Howardina ja Chris Messina  Sonnyn agentti  David Falkina. 


Ja  vaikka leffa kertookin myös Michael Jordanista , niin häntä ei juurikaan elokuvassa näy roolihahmona, muuten kuin uutis ja dokkariklippien kautta sekä vuorosanattomana  ja takaapäin kuvattuna hahmona  Damian Delano Youngin esittämänä kohtauksessa, jossa Sonny kollegoineen esittelee Air Jordan-lenkkarin prototyyppiä Jordaneille.

Vuosi 1984  oli  tässä paljon paremmin  lavastettu kuin WB:n 3 vuoden takaisessa WW 1984:ssä ja erityisesti ilahduin siitä, että soundtrackille oli saatu mukaan peräti 3 TD:n(Tangerine Dream) biisiä sekä allekirjoittaneen suosikkeihin kuuluvan  Pin Donaggion säveltämä  Telescope  De Palma-elokuvasta Kuolema tulee kahdesti(Body Double) joka  sattui ilmestymään samana vuonna, mihin Air sijoittuu ja enpä olisi uskonut kuulevani kumpaakaan lenkkitossuista ja koripallosta kertovassa elokuvassa.


Kevään toinen ja vähemmän kiistanalaisempi läskipuku-elokuva Air tarjoaa eri viihdyttävän ja mielenkiintoisen tarinan legendaarisen lenkkarin alkuperästä ja samalla tässä tuli mielenkiintoista ja uutta faktaa 3 suuresta urheiluvaatevalmistajasta sekä NBA:sta ja toistaiseksi tämä on vuoden paras elokuva, ennen kuin GOTG Vol 3, Indy 5, Oppenheimer ja Dyyni 2 saavat ensi-iltansa myöhemmin tänä vuonna.


Arvosana⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti