maanantai 10. huhtikuuta 2023

Noidat(1987)

Alkuperäinen nimi: The Witches of Eastwick

 Ohjaaja: George Miller

Käsikirjoitus: Michael Cristofer( John Updiken kirjan pohjalta)

Pääosissa: Jack Nicholson, Cher, Susan Sarandon, Michelle Pfeiffer, Richard Jenkins, Veronica Cartwright, Carel Struycken

Nyt arvostelussa  parhaiten Mad Max ja Babe-elokuvista tunnetun George Millerin ohjaama ja legendaarisen John Updiken kirjaan ilmeisesti hyvin löyhästi perustuva filmatisointi, joka tuli nähtyä pääsiäisen kunniaksi 35MM-filmiltä Orionissa.

Juoni lyhyesti ja ytimekkäästi:


Rhode Islandilla asuvaa 3 noitaa, kuvanveistäjä Alexandra, ala-asteen musiikinopettaja  Jane ja yh-äiti ja paikallislehden reportteri Sukie päättävät taikoa maisemiin unelmiensa mies(oletetun) ja heti seuraavana päivänä New Yorkista saapuu velmu Daryl Van Horne jättimäisen palvelijansa Fidelin kanssa ja asettuvat historiallisesti suojeltuun Lenoxin kartanoon epäilyttävän monen pianon kera.


Daryl hurmaa noidat yksi kerrallaan, mutta pian he tulevat katumapäälle, kun huomaavat olevansa pulla uunissa ja Darylin  ylikierroksilla käymisen  saadessa yhä infernaalisempia piirteitä.


Vaikkakin  Cher, Susan ja Michelle vetävät mainiot roolit noitatrioona, niin siitä huolimatta  Nicholson varastaa jälleen show’n velmun Daryl Van Hornen roolissa ja  alunperin roolia tarjottiin Bill Murrayn esitettäväksi ja vaikka Bill lystikäs veikko onkin, niin silti olisi ollut hyvin vaikeaa kuvitella häntä tähän rooliin, sillä sen verran räävitöntä tekstiä on hahmolle kirjoitettu, ettei moista nykypäivänä saisi leffaan kirjoittaa ja Bill puolestaan ei kuuluu sarjassamme eniten kiroileviin koomikoihin.

Tunnelmaa myös kohottavat legendaaristen Rob Bottinin erikoistehosteet sekä John Williamsin paikoittain tunnelmaa kohottava soundtrack.


Noidat tarjoaa  eri viihdyttävän  ja vänkän  kauhu/komedia/ fantasian  kultaiselta kasarilta varustettuna Jack Nicholsonin velmuilulla ja kiinnostavalla käsikirjoituksella varustettuna.


Arvosana⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti