lauantai 25. helmikuuta 2023

Cocaine Bear(2023)

 Ohjaaja: Elizabeth Banks

Käsikirjoitus: Jimmy Warden

Pääosissa: Ray Liotta, Keri Russell, Margo Martindale, Alden Ehrenreich, Brooklyn Price, O’ Shea Jackson, Isaiah Whitlock Jr,  Jesse Tyler-Fergusson,  Christian Convery-Jennings, Kristofer Hivju, Hannah Hoekstra, Aaron Holliday 


Nyt arvostelussa talven puhutuin elokuva, jonka on ohjannut paremmin kameran edestä tuttu Elizabeth Banks ja joka myöskin jäi legendaarisen Ray Liottan viimeiseksi rooliksi.




 Kokkelikarhu kertoo löyhästi tositapahtumiin perustuen älyvapaan tositarinan karhusta, joka veti kokkelia, kun  metsään putosi lentokoneesta useampi kilo ainetta.


Todellisuudessa ”Pablo  Escobear” lempinimeen saanut karhu veti OD:t  ja on  nykyäänkin esillä täytettynä, Kentuckyn Lexingtonissa.

Elokuvan CGI-kontio puolestaan muuttuu kokkelia vedettyään karvaiseksi Tony Montanaksi  ja alkaa kokkelipäissään  riehumaan ja  kontion  riehumisesta joutuu kärsimään sekalainen hahmogalleria, joka koostuu  nuorisolaisista, tytärtään etsivästä äidistä, kokkelilastia etsivistä gangstereista,poliiseista, karhu-asiantuntijasta  ja puistovartijasta.


Vaikka leffan nimikko-otus onkin toteutettu viherpiipertäjien ja  PETA:n iloksi CGI:in turvin, onnistuu se silti olemaan paikoittain  erittäin vaikuttavan näköinen  ilmestys  ja kontion   eleet ja heilumiset aineissa oli yllättävän realistisen oloisesti toteutettu, mistä krediittiä.


Krediittiä  myöskin hyvin lavastetusta 80-luvun  ajankuvasta musiikkeja myöten.


Löyhästi uskomattomiin tositapahtumiin perustuva Kokkelikarhu on    talven hauskin ja viihdyttävin leffa, josta tullaan taatusti puhumaan vielä 10 vuoden  jälkeenkin, sillä  se on jo nyt saanut melkoisen kulttimaineen jo ennen ensi-iltaa ja luulenpa, että tosielämän Kokkelikarhua tullaan tämän myötä katsomaan  ympäri maailmaa, vähän  samaan tyyliin kun 4 vuotta sitten Bronxin ns ”Jokeri-portaita” tultiin ihmettelemään Joker-elokuvan suosion myötä.



Arvosana⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️


 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti