torstai 23. helmikuuta 2023

China Blue(1984)

 Alkuperäinen nimi: Crimes of Passion

Ohjaaja:Ken Russell

Käsikirjoitus: Barry Sandler

Pääosissa: Kathleen Turner, Anthony Perkins, John Laughlin, Annie Potts, Bruce Davison, Stephen Lee, Norman Burton


Nyt arvostelussa legendaarisen Ken Russellin 2 ja viimeinen Hollywood-elokuva, joka ohjaajalle tyypilliseen tapaan aiheutti yleistä  pahennusta ja elokuvaa esitettiin jenkeissä 12min lyhennettynä, mutta onneksi allekirjoittanut pääsi näkemään tänään ostetulta Future Filmin  DVD:ltä  leikkaamattoman Eurooppalaisen version.


Juoni lyhyesti ja ytimekkäästi:


Muotisuunnittelija Joanna Crane elää salaista kaksoiselämää öisin China Blue-nimisenä maailman vanhimman ammatin harjoittajana, kunnes kuvioihin astuvat arveluttava pappi  Peter Shayne, joka haluaa pelastaa Joannan kadotukselta  ja avio-ongelmista kärsivä rautakauppias Bobby Grady, jonka Joannan pomo on palkannut vakoilemaan häntä, sillä pomo epäilee Joannan olevan teollisuusvakooja.


Vaikka tämä olikin vaihteeksi  hieman erilainen elokuva Russellilta, niin ohjaajan tavaramerkit, elikkä symboliikka,  hyvän ja huonon maun rajoilla pomppiva kuvasto, sekä instituutiolle(kirkko) kettuillu olivat jälleen kerran vahvasti esillä.


Turner ja Perkins vetivät mainiot roolit pääosissa ja krediittiä myös Rick Wakemanille, jolle tämä oli 2.soundtrack Russellin elokuvaan  ja hienolle värien käytölle  pitkin elokuvaa.


China Blue tarjoaa rivon, kiinnostavan, värikkään ja  mieleenpainuvan tarinan ihmissuhteista ja  siihen liittyvästä muusta  sälästä  ja  aiemmin arvostelemani, Russellin kiistanalainen mestariteos Paholaiset on tähän verrattuna koko perheen elokuva.


Arvosana⭐️⭐️⭐️⭐️

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti