maanantai 25. joulukuuta 2017

Jouluyö murhayö(1984)

Alkuperäinen nimi: Silent Night, Deadly Night

Ohjaus: Charles E Sellier Jr

Käsikirjoitus: Paul Caimi ja Michael Hickey

Pääosissa: Robert Brian Wilson, Linnea Quigley, Will Hare, Charles Dierkop

Joulu ei ole niin iloinen juhla kuin yleisesti luullaan. Vuonna 1984 nähtiin peräti 2  jouluelokuvaa. Ensimmäinen niistä oli tietenkin Joe Danten ohjaama Gremlins ja toinen taas puolestaan nyt arvostelussa oleva Silent Nigh, Deadly Night, joka sai ilmestyessään negatiivistä kritiikkiä  koulujen vanhempainyhdistyksiltä julkaisuajankohdan ja jouluteeman takia ja se vedettiin pois teattereista nopeasti, mutta ehti silti tuottamaan voittoa lippuluukuilla ja nykyään se onkin kulttiklassikko.

Päähenkilö Billyn  joulutrauma lähtee jo käyntiin lapsuudesta. Jouluaattona Billy perheineen vierailee   pöpilässä höperön ukin luonna ja ukki kertoo Billylle kauhutarinoita pukista. Kotimatkalla perhe törmää pukkiin, jonka auto on hajonnut tienposkeen. Ikävä kyllä pukki paljastuukin rosvoksi ja pian faija saa napin otsaan ja sitten pukki siirtyy mutsin kimppuun ala stiletti ja koska kyseessä on pukki repäistään  mutsilta paita pois päältä paljastaen tissit.

Billy veljineen joutuu orpokotiin, jossa  Bilyn traumat pahenevat Abbedissan remmirevyyn, aivaimenreiästä nähdyn aah-oih-session  ja pukin yllätysvierailun vuoksi.

10 vuotta myöhemmin  Billystä on kasvanutt melkoinen hunks (Robert Brian Willson) ja  hän saa töitä lelukaupasta, mutta lapsuuden traumat pukkaavat entistä voimakkaamin esiin ja Billy sekoaa ja lähtee murhakiertueelle pukiksi pukeutuneena.

Siinä missä 4 vuotta ilmestynyt Christmas Evil keskittyi päähenkilön hitaasta vajoamisesta mielisairauteen, Jouluyö murhayö eteenee nopeammin ja pääosassa ovatkin raflaavat tappot  ja tissit elikkä  elokuvan viihdearvot ovat taattu.


Jouluyö murhayö, joka sai liian monta jatko-osaa on  varsin viihdyttävä ja verinen joulutarina, joka toimii parhaiten jouluaattona  katsottuna.

Arvosana⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti