maanantai 25. joulukuuta 2017

Christmas Evil(1980)

Tunnetaan myös nimellä: You Better Watch Out


Ohjaus ja käsikirjoitus: Lewis Jackson

Pääosissa: Brandon Maggart, Jeffrey DeMunn, Raymond J. Barry




Slasher-genre oli kukoistuksessaan vuonna 1980. Silloin ilmestyivät sellaiset merkkiteokset, kuten Friday the 13th, Maniac, Prom night, Kauhun kistkot, Hän tietää, että,olet yksin, Don't go in the house, New year's evil ja Brian De Palman Dressed to kill.

Christmas Evil poikkeaa muista slasheröineistä keskittymällä  verikekkereiden sijaan enemmän päähenkilön hitaasta vajoamisesta mielisairauteen Scorsesen  mestariteoksen Taksikuskin tyyliin.


Yhtymäkohdat Taksikuskiin eivät ole kaukaa haettuja, sillä Christmas Evilin päähenkilö Harry (Brandon Maggart) poseeraa myöskin peilin edessä puhuen, toisin joulupukiksi pukeutuneena.

Joulu on jo ollut pakomielle vuosia Harrylle, kunntämä tajusi lapsena joulupukin olevan fiktiivinen henkilö. Lapsuuden trauman seurauksena Harry siis pukeutuu joulupukiksi, on koristellut kämppänsä jouluisesti ja Harry myöskin tarkkailee naapuruston lapsia ja merkitsee ylös tuhmat ja kiltit lapset.

Päivätyökseen Harry työskentelee lelutehtaalla ja muut työntekijät pitävät häntä locona.

Sitten Harryllä napsahtaa päässä ja hän lähtee  murhakiertueelle joulupukiksi pukeutuneena.

Tämähän ei siis ollut tyylipuhdas slasher, vaikka muutamia generen piirteitä tässä olikin ja tässä oli yllättävä alakuloinen ja surrealismiäkin on havaittavissa.

Yllättävää, että B-luokan elokvaksi tämä oli yllättävän hyvin toteutettu. Brandon Maggart, joka myös esiintyi samana vuonna pikkuroolissa Dressed to killissä, tekee hyvän roolin Harrynä.

Hieno, alakuloinen ja surrealistinen  ja ei niinkän traditionaalinen joulutarina, mutta  tätä voi suositella jos  tavalliset joulutarinat eivät enään kiinnosta.

Arvosana⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti